Premieră mondială de la Hyundai Motor Group. Tehnologia ASC debutează pe noul Sonata Hybrid
Hyundai Motor Group a dezvoltat pentru prima dată în lume tehnologia Active Shift Control (ASC). Dezvoltată in-house, în premieră mondială, tehnologia perfecționează eficiența schimbării treptelor de viteză pentru automobilele hibride și este gata pentru a fi introdusă în producția în serie.
Inovația optimizează eficiența transmisiei automate prin monitorizarea schimbării treptelor de viteză de 500 de ori pe secundă și ajustarea cu precizie a vitezei de rotație a transmisiei pentru schimbarea mai rapidă a treptelor de viteză. Noua tehnologie va fi disponibilă în curând pe modele hibride KIA și Hyundai.
Tehnologia ASC folosește un nou software pentru Unitatea de Control Hybrid (Hybrid Control Unit – HCU), care controlează motorul electric pentru a alinia vitezele de rotație ale motorului și transmisiei, pentru a reduce timpul de schimbare a treptelor de viteză cu 30%. Tehnologia oferă de asemenea, schimbarea mai lină a treptelor de viteză, în ciuda timpului mai rapid de schimbare.
“Dezvoltarea primei tehnologii ASC din lume este o inovație remarcabilă care integrează un motor de control precis pentru transmisia automată. Va contribui atât la economisirea combustibilului, cât și la o experiență de condus mai plăcută pentru clienții noștri”, a explicat KyoungJoon Chang, Vice President și Head of Powertrain Control System Group al Hyundai Motor Group.
Inovația tehnologiei constă dintr-un program de control logic independent aplicat motorului electric. Automobilele hibride convenționale nu au convertizor de cuplu pentru îmbunătățirea economiei de combustibil, deoarece convertizorul de cuplu pierde energie în timpul procesului de transmisie. Deși eficient din punctul de vedere al combustibilului, un astfel de sistem are nevoie de un timp mai mare pentru a asigura o schimbare lină a treptelor de viteză.
Tehnologia ASC permite motorului electric hibrid să preia controlul schimbării treptelor de viteză prin aplicarea noului software pentru Unitatea de control (Hybrid Control Unit – HCU) în vederea reducerii timpilor de schimbare a treptelor de viteză. HCU monitorizează viteza de rotație a transmisiei de 500 de ori pe secundă, cu ajutorul unui senzor instalat în motorul electric, pentru a sincroniza rapid viteza sa de rotație cu cea a motorului.
Ca urmare a acestei sincronizări, timpul de schimbare a treptelor de viteză este redus cu 30%, de la 500 ms la 350 ms. Acest lucru nu contribuie doar la îmbunătățirea performanțelor accelerației automobilelor hibride, dar și la fiabilitatea transmisiei, reducând și frecările din timpul schimbării treptelor de viteză.
Noua tehnologie debutează pe noul Hyundai Sonata Hybrid și în cele din urmă va apărea pe viitoare modele hibride ale celor două companii auto sud-coreene.
Cmentariile sunt închise