Prețurile stabilite de ANRE la carburanți continuă să scadă. Care sunt cele maximale pentru 14-16 octombrie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Menţiune importantă! Orice articol de acest gen se referă la preţurile carburanţilor comercializați pe teritoriul Republicii Moldova!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, tendință care se transpune și la nivelul prețurilor la carburanți afișate la stațiile de alimentare.

Pe parcursul ultimei perioade cotațiile Platts au scăzut, ajungând sub nivelul de 800 $/tona la benzină și în jur de 900 $/tona la motorină, fapt care a permis o reducere esențială a prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți.

Ieftinirea cumulată a carburanților comparativ cu valorile maximale din luna septembrie a anului curent este de 2.87 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 1.11 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o diminuare cu 10.65% și, respectiv, 4.47%, proces care continuă și în perioada următoare.

Pentru următoarele trei zile, 14-16 octombrie, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

  • 24.06 lei/litru – pentru benzina COR 95 (-21 bani);
  • 23.71 lei/litru – pentru motorina standard (-18 bani).

      ANRE continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii de corectitudinea calculării zilnice a prețurilor stabilite pentru procurarea carburanților.

Cmentariile sunt închise