Primarul Chişinăului anunţă implementarea programului pilot “Coridorul Verde”

Primarul Chişinăului anunţă despre implementarea “Coridorului Verde” – un program pilot menit să reducă ambuteiajele din oraş în orele de vârf şi să fluidizeze per general traficul rutier aglomerat.

FOTO: facebook.com

Împreună cu acest anunţ au fost făcute publice şi unele detalii. Programul presupune includerea culorii verzi a semaforului pe sensurile cele mai solicitate de către conducători, în orele de vârf, dimineața și seara, pe arterele centrale din oraș.

Mai exact, primarul Ion Ceban ne-a comunicat redacţiei noastre că în semafoare va fi menţinută continuu culoarea verde (însă într-un interval de timp limitat totuşi, până la 90 de secunde) până când ambuteiajele nu se vor diminua, iar în zone vor fi prezente şi echipaje INP pentru a asigura ordinea publică şi buna implementare a planului.

Ieri, între orele 16:30-20:00, această practică a fost aplicată pe străzile Vasile Alecsandri și șoseaua Hîncești. Astăzi, va fi aplicat programul în regim de testare pe strada Pușkin și după vor urma străzile Vasile Lupu și Constantin Stere.

În cazul în care programul pilot va da rezultate pozitive, această metodă va fi aplicată în toate sectoarele capitalei unde se atestă ambuteiaje.

De asemenea, s-a anunţat şi despre formarea unui grup de lucru în comun cu Ministerul Afacerilor Interne în cadrul căruia se vor pune în discuţie mai multe subiecte aferente, după care se va veni cu soluții imediate pentru rezolvarea unei serii de probleme, inclusiv fluidizarea traficului rutier.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-ati-observat-o-inp-testeaza-o-banda-reversibila-pe-strada-alecu-russo/

Consilier municipal: „Experimentul INP din acest zile e inutil. Problema este în sensul giratoriu de la PanCom”

https://autoblog.md/pro-sau-contra-35-de-actiuni-si-solutii-care-ar-duce-la-fluidizarea-traficului-si-disparitia-ambuteiajelor-din-chisinau/

Cmentariile sunt închise