(video) Vis împlinit! Lando Norris a reușit să câștige primul său Grand Prix de Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul britanic de Formula 1, Lando Norris, a câştigat noaptea trecută Marele Premiu de la Miami. A şasea etapă a Campionatului mondial a avut loc pe Miami International Autodrome (5,412 km).

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Plecat din linia a 3-a, poziţia a 5-a, Lando Norris i-a devansat pe Max Verstappen, campionul mondial en-titre şi lider la zi în clasamentul general, plecat din pole-position, şi pe monegascul Charles Leclerc (Ferrari), următorii doi sosiţi.

Norris (24 ani), considerat unul dintre piloţii cei mai talentaţi a noii generaţii, a obţinut primul său succes în Formula 1, aducând prima victorie pentru McLaren-Mercedes după o pauză de trei ani. Pentru el personal acest al 16-lea podium a fost unul cu noroc.

În cadrul cursei, Norris a mai obținut distincția de Pilot al Zilei, iar coechipierul său, Oscar Piastri, a adus echipei punctul suplimentar pentru cel mai rapid timp de tur.

Vezi și: (video) McLaren a stabilit un nou record mondial pentru cea mai rapidă oprire la boxe

Clasamentul general după MP de la Miami:

Lando Norris, Miami Grand Prix clasament

Clasamentul constructorilor după MP de la Miami:

Lando Norris, Miami Grand Prix clasament

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise