Problema lipsei şi insuficienței ecusoanelor de revizie tehnică în Moldova. Care este situaţia la momentul dat

Acum câteva săptămâni am primit din nou semnale (deja a treia oară în anul curent) despre lipsa sau insuficiența de ecusoane care confirmă trecerea cu brio a reviziei tehnice şi mai nou sub formă circulară se lipesc pe plăcuţele cu numere de înmatriculare.

Am încercat din nou să clarificăm lucrurile şi în căutarea unei reacţii de la autorităţi, luată în considerare doar dacă solicitarea este expediată sub formă scrisă, iată că am primit un răspuns după câteva săptămâni de aşteptare.

FOTO: facebook.com/peev.oleg

Iniţial am transmis un mesaj Agenţiei Servicii Publice iar peste o săptămână am fost informaţi că din 27 aprilie 2018 instituţia nu se mai ocupă de funcţiile de organizare a confecţionării şi repartizării ecusoanelor, sarcina fiind transmisă Agenţiei Naţionale Transport Auto.

În aceeaşi zi am redirecţionat solicitarea noastră către ANTA şi iată că în această după amiază am primit în sfârşit un răspuns final, după aproape două săptămâni de aşteptare. Din câte se pare timpul de răgaz a meritat şi venim cu o veste bună!

Potrivit directorului adjunct ANTA, Igor Guja, situaţia a revenit la normal şi posesorii de vehicule pot efectua acum inspecţiile tehnice periodice fără impedimente:

“Lipsa temporară a ecusoanelor s-a datorat faptului că licitațiile pentru achiziționarea ecusoanelor nu au avut loc, deoarece nimeni nu a depus oferte. Prin urmare, ANTA a aprobat cerințele noi ale ecusoanelor de inspecție tehnica periodica și la data de 26.07.2019 a fost încheiat contractul de achiziție a ecusoanelor de inspecție periodica în regim de urgenţă cu Î.M. “FlexLabel” S.R.L. De menţionat că o parte din ecusoane au fost livrate deja în seara aceleași zile, fapt care a permis eliberarea acestora de la data de 27.07.2019″.

Vă reamintim că fără un ecuson de revizie tehnică pe mașină agenții de patrulare sunt în drept să aplice amenzi usturătoare. O problemă și mai mare o au cei care au înmatriculat o mașină nou venită în țară. Fără raportul de revizie tehnică, agentul ITP nu va putea pune ștampila necesară pe certificatul temporar de înmatriculare a mașinii, iar astfel deplasarea cu un asemenea automobil poate aduce amenzi foarte usturătoare.

Cmentariile sunt închise