Avem dreptul să circulăm cu mașina în perioada sărbătorilor Pascale? Ce spune poliția

Ce este permis și ce nu în perioadă sărbătorilor Pascale?! Ministerul Afacerilor Interne vine cu nişte răspunsuri la o serie de întrebări care i-au fost adresate frecvent în ultima perioadă.

Cele valabile şi pentru şoferi le-am extras în cele ce urmează şi automobiliştii ar face bine ca să ţină cont de ele pentru a evita eventuale pericole, neplăceri sau sancţiuni!

FOTO: budgetdirect.com.au
  • Pot merge (fie cu sau fără maşină) la părinți ca să le duc unele produse de care au nevoie?

În cazul în care o altă soluție nu este, da, puteți să mergeți la cei dragi pentru ai ajuta cu cele necesare, dar, cu maximă prudență. Nu uitați că persoanele cu vârsta de peste 50 ani se află în grupul de risc și contactul direct cu ei le pot pune în pericol viața.

  • Este permis să mergem (fie cu sau fără maşină) la țară cu familia, ca să sărbătorim Paștele cu cei dragi?

NU! Recomandarea și rugămintea noastră este să rămâneți acasă, să nu vă adunați în grupuri mari și să evitați deplasările, în special în ziua Paștelui. La fel, este interzisă aflarea în parcuri, păduri sau alte locații unde tradițional oamenii sărbătoresc în această perioadă.

  • Pot merge la cimitir (fie cu sau fără maşină) pentru lucrările de curățenie și a ritualelor creștine?

O puteți face, în zilele de lucru, dar, fără a admite contactul cu alți oameni, sau organizarea meselor de pomenire.

  • În noaptea Învierii putem merge la biserică (fie cu sau fără maşină) pentru a fi prezenți la slujbă și sfințirea bucatelor?

În noaptea Învierii slujbele vor fi organizate doar cu participarea slujitorilor bisericii! Prezența enoriașilor este strict interzisă, atât în lăcașele sfinte, cât și în adiacentul lor. În sate bucatele vor fi sfințite de preoți pe la porțile gospodarilor, iar în Chișinău oamenii pot procura cozonacii gata sfințiți din magazinele de patiserie autohtone.

  • Avem voie să mergem (fie cu sau fără maşină) la cei dragi dacă localitatea lor se află în regim de carantină?

Categoric NU, iar posturile care monitorizează situația și asigură menținerea regimului de carantină în mun. Soroca, orașele Ștefan Vodă și Glodeni și localitățile Carahasani și Talmaza (Ștefan Vodă) nu vor permite intrarea Dumneavoastră sub nicio formă!

  • Ce trebuie să cunoaștem dacă circulăm cu mașina personală?

În aceste zile angajații INP vor intensifica patrularea și vor avea grijă de securitatea în traficul rutier! Astfel, trebuie să aveți un motiv determinat pentru a argumenta călătoria, să respectați Regulamentul circulației rutiere, să nu admiteți un număr mai mare de 2-3 persoane în mașină, și, categoric să nu urcați la volan dacă sunteți sub influența băuturilor alcoolice!


Angajații serviciilor MAI vor fi la straja securității în aceste zile pentru a preveni unele încălcări ale măsurilor impuse de autorități. Polițiștii, carabinierii, polițiștii de frontieră și salvatorii sunt la datorie, gata să vă ofere suportul necesar în caz de necesitate.

Dacă aveți o dificultate sau ați fost martorul unor încălcări, apelați la 112 sau adresați-vă cu încredere la cea mai apropiată echipă de patrulare sau Sector de Poliție.

Sărbători fericite!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/lukoil-reduce-preturile-la-toate-tipurile-de-carburanti-cu-ocazia-sarbatorilor-pascale/

https://autoblog.md/abuz-de-putere-un-tanar-sofer-din-soroca-se-plange-ca-a-fost-amendat-pe-nedrept-iata-ce-a-facut/

https://autoblog.md/ultima-ora-soroca-primul-mare-oras-in-care-se-interzice-deplasarea-in-autovehicule-de-orice-tip-a-mai-mult-de-doua-persoane/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/