Putem sau nu totuşi merge liber în România cu maşina? Declaraţii şi explicaţii oficiale după anunţul autorităţilor de peste Prut

Trebuie să recunoaştem că vestea bună despre care v-am spus anterior nu este chiar aşa. Cetățenii moldovenii totuşi NU pot trece Prutul, chiar dacă România a exclus țara noastră din lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Cu o precizare în acest sens a venit chiar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, asta în timp ce iniţial cu anunţul de mai sus, autorităţile române nu au oferit detalii suplimentare.

FOTO: facebook.com

Republica Moldova a fost exclusă din componența țărilor incluse în această lista, motiv pentru care persoanele care urmează să călătorească în România, din Republica Moldova, nu vor fi subiecți ai măsurilor de carantină/izolare la domiciliu. Recomandăm spre consultare textul Hotărârii și lista țărilor vizate.

Totodată, atragem atenția că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 856 din 14 octombrie 2020 (art. 2 alin (1) pct. 2 din Anexa nr. 3), prin care starea de alertă a fost extinsă începând cu data de 16 octombrie 2020, pentru o altă perioadă de 30 de zile, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini  (inclusiv a cetățenilor Republicii Moldova) şi apatrizilor, cu o serie de excepții menționate în cuprinsul aceluiași articol.

Iată ce notează şi Ambasada României la Chişinău:

ANUNȚ IMPORTANT PRIVIND MĂSURILE REFERITOARE LA REGIMUL DE INTRARE, ȘEDERE ȘI TRANZIT PE TERITORIUL ROMÂNIEI Ambasada…

Publicată de Ambasada României în Republica Moldova pe Luni, 26 octombrie 2020

Dar şi cea a Republicii Moldova de la Bucureşti:

Atenție‼️ Conform Hotărârii nr. 50 din data de 26.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, România a …

Publicată de Ambasada Republicii Moldova în România pe Luni, 26 octombrie 2020

Cmentariile sunt închise