(video) Pentru călătorii ecologice! O companie vinde Porsche Taycan Cross Turismo pentru 250000 de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Am primit confirmarea oficială că este vorba despre versiunea Turbo S cu 761 CP!

Compania Db, specializată în produse premium pentru activități în aer liber, a introdus un kit pentru călătorii ecologice – Discoverberry Bundle – la un preț de 250.000 de dolari pentru America de Nord sau 250.000 de euro pentru clienţi din Europa!

Kitul include un Porsche Taycan Db Raspberry Offroad Edition (nu se menţionează versiunea exactă ce stă la bază), un cort special Strøm instalat pe acoperișul său și alte echipamente pentru drumeții.

Să presupunem că ar fi vorba despre versiunea Turbo S Cross Turismo. Pentru comparaţie, în ţara nostră preţul de start al automobilului este de 176.400 de euro. De restul sumei, dacă ar mai fi de adăugat câteva mii, poate fi procurat un Porsche Cayenne de bază! Pentru ce dar se cer alţi 73.600 de euro?!?

În plus faţă break-ul electric și un cort cu un volum de 2.385 litri, setul include o valiză pe roți de 60 litri, un rucsac de 30 litri și așa-numitul “kit de camping”. Ce anume include în acest kit nu se detaliază, dar din imaginile disponibile se poate observa o platformă specială pe care este plasat cortul, scări pentru a-l accesa, o masă, un scaun, un set de veselă + tacâmuri într-o cutie specială, un aragaz, probabil un generator de energie, etc.

Însuşi cortul nu are nevoie de șuruburi sau scule electrice pentru instalare. Acesta se extinde şi se strânge prin simpla apăsare a unui buton de pe o telecomandă. Doi adulți şi un copil pot dormi confortabil în el. Este fabricat dintr-un material făcut la comanda Db, conceput în Oslo. Este uşor, respirabil şi oferă protecţie completă împotriva oricăror fenomene meteo.

În particular electromobilul a primit nişte blocuri optice suplimentare ataşate pe capotă, dar şi o culoare originală pentru caroserie, o nuanţă vişinie pe care Porsche nu o are în paleta standard.

Amintim printre altele că sarcina admisă pe acoperișul modelului (cu Porsche roof transport system) este de doar 75 kg! Astfel spus, nu este clar dacă structura superioară a maşinii a fost cumva ranforsată sau nu pentru a putea face faţă unei greutăți mai mari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise