Record pentru Mercedes-Benz! Au fost produse şi livrate 55555 de autobuze Citaro

În paralel cu marcarea de către Mercedes-Benz a producţiei a jumătate de milion de S-Class-uri W222, şi cei de la Daimler Buses au un motiv de bucurie. La fel acum câteva ore a fost livrat exemplarul 55.555 de autobuz urban din seria de succes Citaro!

Vehiculul aniversar este un eCitaro electric, care va fi exploatat de compania suedeză Bergkvarabuss AB în oraşul-port Trelleborg.

Autobuzul aniversar face parte dintr-o comandă de zece autobuze eCitaro pentru utilizare în orașul-port Trelleborg din sudul Suediei. Este şi a doua comandă de eCitaro făcută de Bergkvarabuss AB. Compania de autobuze cu sediul în Kalmar, pe coasta baltică a sudului Suediei, este activă şi pune la dispoziţie călătorii cu autobuzul de orice fel, fie că le foloseşte drept autobuze școlare, fie pe linii cu servicii regulate sau pe rute interurbane.

Bergkvarabuss AB operează şi cu autobuze de transfer pentru pasagerii navelor de croazieră în orașele portuare. Compania are peste 30 de locații în Suedia, Danemarca și Germania și are o flotă de peste 1.000 de autobuze, devenind astfel cea mai mare companie de autobuze cu capital privat din toată Europa.

Echipamentul complet și exclusiv al autobuzului aniversar pentru Bergkvarabuss AB demonstrează atât nivelul ridicat de confort, cât și individualitatea Mercedes-Benz eCitaro. Are un aspect deosebit de elegant, datorită geamurilor laterale duble închise la culoare și geamurilor laterale suplimentare dintre osii. Un semnal de avertizare pentru pietoni îi face să sesizeze prezența autobuzului electric liniștit.

Pasagerii intră în eCitaro prin intermediul a două uși mari, ambele glisante şi acționate electric, cu rampe rabatabile pentru pasageri cu mobilitate redusă. Interiorul complet climatizat este echipat la un standard foarte ridicat și include scaune confortabile InterStar Eco, precum și iluminare ambientală, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile și panouri laterale din materiale plăcute la atingere. Pasagerii care au probleme cu auzul sau sunt surzi beneficiază de prezența unui procesor de sunet special.

Mai are la bord şi sistemele de siguranţă Sideguard Assist, asistentul de frânare activ Preventive Brake Assist și programul electronic de stabilitate ESP. Datorită echipamentului de vârf, cu douăsprezece pachete de baterii și o capacitate totală de 292 kWh, cu eCitaro se vor putea înregistra autonomii practicabile chiar și în condițiile iernilor scandinave.

Povestea uluitoare a Mercedes-Benz Citaro. Al 55.555-lea Citaro este un element important în povestea de succes impresionantă a autobuzului urban cu podea joasă de la Mercedes-Benz. Deja la premiera mondială a primei generații, în 1997, designul interior și exterior unic, fără a menționa tehnologiile inovatoare de la bord, au semnalat începerea unei tranziții către un transport urban care să fie prietenos cu pasagerul, economic și sigur, folosind autobuze cu podea joasă.

După ce a vândut peste 32.000 de unități, a doua generație Citaro a sosit din 2011 și a continuat să se bazeze pe atuurile best-seller-ului inițial. Acest lucru l-a făcut să devină primul autobuz urban din lume care a îndeplinit standardul de emisii Euro VI în 2012. Fie în domeniul protecției mediului, al tehnologiei de siguranță sau al confortului: Mercedes-Benz Citaro a stabilit din nou un punct de referință și deține astfel un rol de pionierat pe piață – cel mai recent cu introducerea versiunii electrice eCitaro. Dezvăluit anul trecut, acesta operează deja cu succes într-o serie de orașe europene.

De-a lungul carierei sale, Mercedes-Benz Citaro a primit numeroase premii. Printre acestea, a fost votat “Autobuzul European al Anului” de mai multe ori, inclusiv în acest an, când Citaro hybrid a luat premiul. Din 1998, Citaro a fost câștigător cu regularitate şi la categoria “Cel mai bun vehicul comercial”.

(video) Autobuzul Anului 2019, din primăvară pe străzile din București în 130 de exemplare

https://autoblog.md/daimler-buses-primit-cea-mai-mare-comanda-de-autobuze-citaro-din-istoria-sa/

Comenzi uriaşe de la Daimler Buses: Cel puţin 1000 de autobuze noi Citaro, alături de alte circa 50 electrice

(video) În Madrid vor rula în curând 672 de autobuze Mercedes-Benz Citaro NGT. Avantajul modelului

Cmentariile sunt închise