Regia Autosalubritate: „Nu aruncați anvelope uzate lângă și în containerele pentru deșeuri”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aceste imagini cu anvelope uzate au fost surprinse la o platformă modulară din strada Mircea cel Bătrân nr. 58 (sectorul Ciocana) și reprezintă un exemplu de comportament iresponsabil atât față de mediul înconjurător, cât și față de muncitorii Î.M. Regia „Autosalubritate”. Primăria Chișinău interzice de făcut așa.

În primul rând, cauciucurile uzate ocupă practic tot spațiul din containere, obligând, astfel, oamenii să arunce deșeurile lângă platforme. Din această cauză, echipele Regiei „Autosalubritate” sunt nevoite să revină la platformă pentru a mai goli o dată acele containere, provocând întârzieri în programul de colectare și gestionare al deșeurilor, precum și costuri suplimentare.

În al doilea rând, anvelopele uzate nu pot fi compresate, ceea ce înseamnă că ocupă spațiu suplimentar în autospecialele noastre, reducând capacitatea acestora de colectare a deșeurilor.

Dar cel mai important, aceste acțiuni iresponsabile au consecințe serioase asupra mediului și a sănătății publice.

În aceste circumstanțe Î.M. Regia „Autosalubritate” vine cu următoarele recomandări :

  • 1. În loc să lăsați cauciucurile uzate în locuri interzise, predați-le centrelor de reciclare specializate în gestionarea deșeurilor de cauciuc, care le acceptă pentru a le recicla și elimina corespunzător.
  • 2. Contactați producătorii sau distribuitorii de cauciucuri, pentru a verifica, dacă aceștia oferă programe de preluare sau reciclare a cauciucurilor uzate. Unele companii ar putea prelua cauciucurile uzate contra unei taxe simbolice în momentul în care achiziționați cauciucuri noi.
  • 3. Evitați arderea cauciucurilor uzate, deoarece poate provoca poluarea aerului și poate genera substanțe chimice periculoase.
  • 4. Nu aruncați anvelope uzate în râuri, lacuri, spații verzi sau păduri. Acestea pot polua apa, solul, prejudiciind mediului înconjurător.
  • 5. Asigurați-vă că păstrați cauciucurile într-un loc uscat, ferit de incendii, pentru a nu pune în pericol sănătatea sau siguranța publică.

Î.M. Regia „Autosalubritate” îndeamnă cetățenii să fie conștienți de impactul pe care îl pot avea acțiunile iresponsabile asupra mediului și să adopte practici responsabile în gestionarea deșeurilor, în special a anvelopelor uzate.♻️

Cmentariile sunt închise