(foto) Cea mai mare bancă din Rusia a scos la teste pe străzile din Moscova primele sale maşini cu autopilot

Primele vehicule cu sisteme de pilotare automatizată de la Sber Automotive Technologies au ieșit pe străzile Moscovei pentru prima dată pentru teste în condiții de iarnă. Acestea se vor verifica cum se comportă la umiditate ridicată, temperaturi negative, vizibilitate slabă și trafic aglomerat.

Sber Automotive Technologies este o nouă divizie a băncii Sber, care a fost creată în aprilie 2020. Timp de șapte luni au fost efectuate mai multe cicluri de cercetare și dezvoltare, ceea ce a făcut posibilă construirea primei serii de vehicule proprii, pe bază de KIA Ceed SW de ultimă generaţie, care se pot conduce fără intervenția şoferului.

Cinci lucruri pe care trebuie să le ştie oricine despre aceste maşini:

  • Până la sfârșitul anului curent, SberAutoTech se așteaptă să crească numărul lor până la zece. Altele vor urma în 2021.
  • Vehiculele fără pilot ale Sber au trecut cu succes testele preliminare și au primit toate permisele necesare de la autorităţi pentru a circula pe drumurile publice.
  • Mașinile pot fi recunoscute prin grafica caracteristică de pe caroserie și semnul “A” de pe hayon.
  • Șoferii de test le vor conduce în conformitate cu cerințele legislației actuale.
  • Vehiculele fără pilot sunt echipate cu un calculator de bord dezvoltat în interiorul diviziei cu forţele proprii, care folosește cartografia 2GIS – o altă companie din ecosistemul Sberbank.

Amintim că Sberbank (numită şi Sber) este o bancă de stat, cea mai mare din Rusia şi din Europa de centru-est. În prezent are o capitalizare de peste 54 de miliarde de dolari și controlează circa un sfert din activele bancare din această ţară.

Anterior, Yandex s-a remarcat prin investiţii în domeniu şi o flotă deja existentă de maşini de teste.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/