Republica Moldova va avea acces la sistemul EUCARIS! Ce înseamnă aceasta

În ultimii ani, la frontierele ţării noastre au fost depistate mai multe automobile furate din occident, care s-au dorit a fi introduse pe drumurile locale, în unele cazuri proprietarii sau conducătorii nefiind la curent (cel puţin asta declarând) că şi-au cumpărat sau conduc maşini date în căutare internațională.

Nu se ştie câte autovehicule cu probleme au reuşit să treacă de controale şi circulă deja prin Moldova, însă acest fenomen urmează a fi combătut mai uşor, împreună cu cel de depistare a automobilelor radiate şi anterior accidentate în alte ţări, dar şi a permiselor de conducere false.

Va fi posibil după ce Republica Moldova va adera la tratatul cu privire la sistemul EUCARIS! O hotărâre de Guvern a fost aprobată în acest sens la şedinţa din această după amiază a noului Cabinet de miniştri.

EUCARIS (European car and driving licence information system) – sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere – este un sistem de schimb de informații care oferă țărilor membre o infrastructură și software necesar pentru a-și partaja, printre altele, în timp real, informațiile privind înmatricularea mașinilor și a permiselor de conducere, contribuind astfel la combaterea furtului de mașini la nivel internațional și a fraudelor în ce priveşte înmatriculările.

EUCARIS este dezvoltat de și pentru autoritățile guvernamentale și este în măsură să sprijine toate tipurile de schimb de informații legate de transport pe baza tratatelor, directivelor, acordurilor bi- și multilaterale.

În această ordine de idei, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal va fi desemnat în calitate de autoritate națională responsabilă de controlul respectării normelor de protecție a datelor cu caracter personal prevăzute în baza Tratatului nominalizat. Totodată, Agenția Servicii Publice va fi autoritatea națională de înmatriculare responsabilă de gestionarea băncilor de date centrale în ceea ce privește vehiculele și permisele de conducere necesare sistemului.

Poţi afla mai multe despre ce beneficii oferă EUCARIS din anexa hotărârii de Guvern:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/