(video) Şapte locuri în nici patru metri lungime! Ghici ce maşină nouă e

Noul Renault Triber a debutat acum câteva ore ca un model deocamdată exclusiv pentru India. Este o maşină simplă şi accesibilă cu trei rânduri de scaune, datorită căreia compania se aşteaptă la dublarea vânzărilor pe piaţa locală până în 2022, ajungând la 200.000 de maşini realizate anual.

Triber este un proiect comun al centrelor inginereşti din India și Franța, iar designul este însuşi rezultatul muncii lui Lawrence Van Den Acker. Conform cercetărilor Renault, mai mult de jumătate din familiile indiene care își pot permite să cumpere o mașină sunt formate din cinci sau mai mulţi membri. În același timp, compania a luat în considerare legislația fiscală locală, care oferă beneficii semnificative pentru autoturisme cu mai puțin de patru metri lungime. Drept urmare, noul Triber corespunde tuturor acestor nevoi.

Modelul poate avea șapte locuri pentru pasageri, deşi are o lungime de 3.990 mm, cu 79 de mm mai mică decât cea a unui Renault/Dacia Sandero! Lățimea acestor două modele este aproape identică (1.739 mm), însă înălțimea (1.643 mm) este mai aproape de Capture. La baza noului Triber stă o versiune extinsă şi întărită a platformei modulare CMF-A, cea pe care a construit şi hatchback-ul mic Renault Kwid.

Ampatamentul măsoară 2.636 mm (cu 37 mm mai mic decât cel al lui Capture), iar garda la sol este de talia unui crossover – 182 mm. Sub arcurile cu elemente de protecţie ale roţilor se pot ascunde combinaţii de anvelope cu jante de 14 sau 15 inci.

Este clar că pe trei rânduri de scaune cu astfel de dimensiuni nu se prea pot face mişcări (dar să nu uităm că indienii sunt majoritatea mici de statură), iar de la portbagajul din configurația cu șapte locuri rămâne doar numele: are un volum simbolic de 84 litri. Nu e de mirare că dezvoltatorii au subliniat faptul că railings-urile de pe acoperiş rezistă la o greutate de până la 50 kg.

Totuşi, automobilul cu ultimele scaune rabatate are un volum al portbagajului de 625 de litri. În plus, compartimente și buzunare cu o capacitate totală de 31 de litri sunt distribuite în întreaga cabină.

În lista de dotări, noul Triber poate avea până la patru airbag-uri, centuri de siguranţă cu limitatoare de forţă pentru scaunele din faţă şi cu pretensionare doar pe partea șoferului. În același timp, lista de opțiuni cuprinde un sistem multimedia cu un ecran tactil de opt inci, o cameră video spate și parktronic, un buton de pornire al motorului și un sistem de acces fără cheie. Dezvoltatorii mai menţionează că în rândurile doi şi trei există deflectoare individuale de ventilație.

Sub capotă se poate instala un singur motor, similar celui folosit pe Kwid, un agregat SCe cu trei cilindri şi un volum de un litru (72 CP şi 96 Nm). Cutia de viteze poate fi una mecanică cu cinci rapoarte sau una robotizată cu acelaşi număr de trepte şi cu un ambreiaj. Tracţiunea este pe puntea din faţă fără nici o alternativă. O veste bună la capitol tehnic este că din 2020 Triber se va alege cu o versiune turbo a propulsorului sus menţionat.

Noul Renault Triber va fi produs la uzina locală a companiei din Chennai, cu un grad ridicat de localizare. Vânzările vor începe în a doua jumătate a anului, prețul estimat de pornire fiind de 530.000 rupii sau în jurul a 7.600 de dolari. Principalul concurent local va fi Datsun Cross, creat pe platforma vechiului Micra.

Ulterior, Renault promite să scoată modelul din India, dar geografia vânzărilor ar putea fi la fel ca și cea a lui Kwid, care este vândut numai în țările sărace din Asia și America de Sud.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise