(video) Reţeaua IONITY se extinde semnificativ

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

KIA anunță că a făcut o nouă investiție în IONITY, cea mai mare rețea de încărcare ultra-rapidă a automobilelor electrice din Europa. În calitate de acționar, compania a făcut echipă cu ceilalți investitori ai IONITY (BMW Group, Ford Motor Company, Hyundai, Mercedes-Benz AG şi Volkswagen Group cu Audi Porsche) pentru a strânge încă 700 de milioane de euro în scopul extinderii rețelei sale de stații de încărcare de mare putere pe tot continentul!

IONITY operează în prezent peste 400 de stații de încărcare ultra-rapidă cu 1.500 de puncte de încărcare (terminale) de-a lungul autostrăzilor europene în 24 de țări. Această nouă investiție va crește numărul stațiilor de încărcare din Europa la 1.000, iar numărul total de puncte de încărcare urmând să crească de peste 4.5 ori, la aproximativ 7.000 până în 2025!

Aceste stații de încărcare nu doar că vor fi plasate în locații cheie strategice de-a lungul rețelei europene de autostrăzi, dar vor fi instalate, de asemenea, de-a lungul unor drumuri principale importante și în apropierea marilor orașe. Unele vor avea între 6-12 terminale.

În plus, spațiile de încărcare existente situate în zone cu niveluri ridicate de trafic și, prin urmare, cu cerere în creștere vor fi, de asemenea, modernizate cu noi puncte de încărcare. Aceste măsuri vor scurta semnificativ încărcarea în general și timpii de așteptare pentru clienții din cele mai aglomerate locații.

Această extindere va face și mai ușor pentru clienți să găsească încărcătoare ultra-rapide de 350 kW care sunt capabile să încarce automobile precum crossoverul electric KIA EV6 de la 10 la 80% în doar 18 minute.

Ca parte a extinderii rețelei, IONITY va căuta să achiziționeze mai multe proprietăți proprii și, în funcție de locație, să construiască și să opereze propriile stații de deservire. Compania a dezvăluit recent „Oasis”, un concept menit să prezinte cum ar putea arăta experiența de încărcare a viitorului. Modelul include stații de încărcare care sunt protejate de condițiile meteo vitrege și zone de încărcare situate lângă cafenele, restaurante și magazine pentru un plus de confort și o experiență de încărcare mai bună.

Rețeaua IONITY folosește Combined Charging System (CCS), cel mai important standard european de încărcare și este alimentată 100% din energie regenerabilă. Acest lucru înseamnă că șoferii pot folosi rețeaua de încărcare IONITY pentru a călători fără emisii și să respecte neutralitatea amprentei de carbon.

„În timp ce ne așteptăm la eliminarea treptată a automobilelor noi cu motor cu combustie internă în următorii zece ani, este esențial ca șoferii să aibă acces la o infrastructură de încărcare rapidă extinsă și fiabilă. Noua noastră investiție în IONITY va duce la o extindere semnificativă a rețelei stațiilor de încărcare ultra-rapidă în toată Europa, care va sprijini capacitățile de înaltă tensiune ale automobilelor noastre. Prin urmare, mai mulți șoferi își vor putea încărca automobilele rapid și ușor pentru o experiență EV perfectă.”

Jason Jeong, președintele KIA Europe

Apropo, KIA intenționează să ofere 11 automobile EV noi la nivel global până în 2026, inclusiv șapte modele electrice dedicate. Crossoverul EV6, lansat la începutul acestui an, este primul automobil electric dedicat, produs folosind noua platformă globală (E-GMP – Electric-Global Modular Platform) a mărcii. Arhitectura sa avansată de 800V permite o autonomie de 100 de kilometri în mai puțin de patru minute și jumătate cu ajutorul unui încărcător de 350 kW, cu autonomie de până la 528 de kilometri (328 mile), posibili cu o încărcare completă.

Ar mai fi de remarcat că producătorul auto, precum a făcut-o Hyundai în septembrie, şi-a anunțat viziunea în cadrul unei recente prezentări virtuale KIA Sustainability Movement din 11 noiembrie. Planul de a deveni „furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă” reflectă abordarea companiei, aceea de a crea soluții de mobilitate durabilă pentru consumatori, comunități și la nivelul societății globale.

  • Compania se angajează să atingă neutralitatea amprentei de carbon în întregul lanț al activităților companiei până în 2045.
  • Gama de modele va fi complet electrică până în 2035 în Europa, urmată de piețele globale cheie până în 2040.
  • Primul său automobil cu celule de combustibil cu hidrogen va fi lansat în 2028 pentru a completa gama automobilelor electrice.
  • Parteneriatul cu Ocean Cleanup va explora modalități inovatoare prin care industria poate ajuta la protejarea planetei.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata