Reţinuţi, după care eliberaţi. Un poliţist din Criuleni şi complicele său aveau o taxă pentru a elibera maşini din parcarea specială

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un subofițer al Inspectoratului de Poliție Criuleni și un complice de-al său au fost documentați de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă. Învinuiții ar fi pretins 250 de euro de la un șofer pentru a-i elibera automobilul, ridicat anterior la parcarea specializată.

În baza denunțului, CNA a inițiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar vineri a constatat transmiterea banilor către învinuiți. Suma de 250 de euro a fost predată benevol, în cadrul percheziției, ambele persoane fiind escortate pentru audieri la sediul CNA și PA.

După ce le-a fost înaintată învinuirea, aceștia au fost eliberați prin ordonanţa procurorului pe motivul lipsei temeiurilor de a aplica în privinţa ultimilor a măsurii preventive privative de libertate, totodată fiind obligaţi de a nu părăsi ţara. Nu se comunică dacă şi-au recunoscut vina sau nu.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală. Interesant ar fi de aflat dacă taxe similare ar fi fost percepute şi anterior.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Cmentariile sunt închise