Revoluţionar! Un român a inventat mașina care merge 5000 de km cu trei litri de apă (video)

Pare ireal ceea ce scrie în reportajul de mai jos dar este realitate. Ar fi bine dacă protagonistul va găsi banii necesari pentru a-şi răspândi inveţia, însă sunt puţine şanse ca să facă asta pentru nu ar fi în interesul producătorilor auto şi a furnizorilor de combustibil.

Un inginer băcăuan a reușit invenția secolului în domeniul auto. A creat motorul care funcționează doar cu apă. Consumă trei litri de apă la 5000 de kilometri. Deși pare ireal, Gheorghe Bordeianu în vârstă de 50 ani, inginer TCM (Tehnologia Construcţiilor de Maşini), a reușit să creeze o astfel de unitate de propulsie.

Cum a fost atins un asemenea rezultat? Este vorba de un generator de ioni care separă hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, atașat motoarelor clasice, înlocuiește alimentarea cu benzină sau motorină.

Dispozitivul revoluționar nu costă o avere. ca să-l montezi la mașinile clasice, te costă în jur de 200-300 lei.

”Brevetul l-am obținut în 1985, iar invenția este acum în curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz-Austria. Omologarea are trei etape, iar eu mă aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obțin vreau să înființez în Bacău o fabrică de producție în serie a dispozitivului”, a declarat Gheorghe Bordeianu.

Băcăuanul și-a pus în practică invenția și merge de ani de zile numai cu mașini pe care le alimentează doar cu apă sau, la nevoie, chiar cu suc și urină.

”Orice lichid care conține hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul funcționează cu oțet și cola, chiar și cu urină. Este ecologic pentru că arde hidrogenul și eliberează în aer oxigenul”, a mai spus inventatorul.

Gheorghe Bordeianu și-a testat mașina la RAR (Registrul Auto Român), iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.

Mașina lui Gheorghe Bordeianu, un Daewoo Cielo cumpărat la mâna a doua din Spania, pe care a montat dispozitivul, consuma înainte 10 litri de benzină la suta de kilometri, iar acum consumă 3 litri de apă la 5000 de kilometri.

Inginerul băcăuan este convins de faptul că nu va găsi o persoană dispusă să investească în construcția acestei fabrici, dar că o va face pe cont propriu.

Să-i urăm mult succes!

Sursa: arq.ro

Cmentariile sunt închise