(update) Startul sezonului de F1 nu va avea loc nici la început de vară! Azerbaidjan Grand Prix, amânat

(update 31.03.2020) Azerbaidjan Grand Prix a devenit o altă cursă din sezonul actual de Formula 1 care nu va avea loc la data stabilită anterior. Se întâmplă din cauza COVID-19.

După primele șapte Mari Premii suspendate sau anulate, au existat speranțe că sezonul ar putea începe prin cursa de la Baku, dar organizatorii au confirmat că piloţii nu vor ieşi la start în ziua de duminică, 7 iunie. Astfel, pauza forţată pentru echipele F1 va continua până tocmai la început de vară, cel puţin.

Cursa a fost amânată pe o perioadă deocamdată nedeterminată. Toate biletele pentru FORMULA 1 AZERBAIDJAN GRAND PRIX 2020 vor continua să fie valabile, fără nicio formalitate suplimentară.

Până acum, primele opt curse ale sezonului au fost amânate sau anulate. Acestea sunt: Marele Premiu al Australiei (anulat), Bahrain Grand Prix (amânat), Vietnam Grand Prix (amânat), Marele Premiu al Chinei (amânat), Marele Premiu al Olandei (amânat), Marele Premiu al Spaniei (amânat), Monaco Grand Prix (anulat) și Azerbaidjan Grand Prix (amânat).

În situaţia creată se doreşte organizarea a minim 15 curse în 2020, fără o pauză de vară, însă deocamdată nu se ştie când exact va fi “reluat” sezonul sportiv.


(update 20.03.2020) Fără precedent! Formula 1 recurge la curse virtuale pentru a ţine fanii aproape


(update 19.03.2020) Pentru prima dată din 1954, străzile din Monaco nu vor duce ecoul maşinilor de Formula 1 după ce Automobile Club de Monaco (ACM) a anunțat anularea Marelui Premiu al principatului din acest an. Se anunțase mai devreme că cursa a fost amânată, împreună cu Marele Premiu al Olandei și Spaniei, dar ACM a anunţat mai nou “cu mare tristețe” că această cursă va fi anulată.

Cursa, care în acest an a fost programată pentru 21-24 mai, s-a desfășurat în fiecare an din 1955 (pentru prima dată în 1929). Historic Monaco Grand Prix, care se desfășoară înaintea cursei de F1, a fost, de asemenea, anulat.

Într-o declarație, ACM a explicat: “Situația actuală privind pandemia la nivel mondial și calea sa necunoscută de evoluție, lipsa de înțelegere a impactului asupra FIA F1 World Championship 2020, incertitudinea cu privire la participarea echipelor, consecințe cu privire la diferitele măsuri luate de diferite guverne din întreaga lume, restricțiile transfrontaliere pentru accesarea Principatului Monaco, presiunea asupra tuturor întreprinderilor implicate, personalul lor dedicat care nu este în măsură să întreprindă instalațiile necesare, disponibilitatea forţei de muncă indispensabilă și voluntarii (mai mult de 1.500) necesari pentru reușita evenimentului înseamnă că situația nu mai este suportabilă”. Ei au adăugat că “în niciun caz nu va fi posibilă organizarea acestor evenimente la sfârșitul acestui an”.

De notat în context că şi Prinţul Albert de Monaco, în vârstă de 62 de ani, a fost diagnosticat cu virusul COVID-19!

https://autoblog.md/videoclipul-zilei-inregistrare-de-calitate-filmata-in-timpul-monaco-f1-grand-prix-din-1962/


(update 19.03.2020) Marele Premii de Formula 1 ale Olandei, Spaniei și Principatului Monaco au fost amânate oficial din cauza răspândirii globale a coronavirusului. Știrea urmărește anularea Marelui Premiu australian de deschidere a sezonului, de săptămâna trecută și amânarea Marelui Premiu al Chinei, Bahrainului și Vietnamului.

FOTO: formula1.com

Marele Premiu al Olandei, care urmează să revină în calendar pentru prima dată din 1985, urma să se desfășoare la Zandvoort în perioada 1-3 mai, cursa Spaniei urmând o săptămână mai târziu și Marele Premiu de la Monaco, în perioada 21-24 mai.

Însă, odată cu situația privind COVID-19, toate cele trei curse au fost puse acum pe standby. Într-o declarație se spune: “Formula 1, FIA și cei trei promotori au luat aceste decizii pentru a asigura sănătatea și siguranța personalului călător, a participanților la campionat și a fanilor, ceea ce rămâne preocuparea noastră principală”.

Toate părțile au spus că vor studia viabilitatea găsirii unor date alternative pentru a rula cursele mai târziu în an, iar declarația a adăugat că Formula 1 și FIA se așteaptă să poată începe sezonul 2020 “imediat ce este sigur de făcut asta, după luna mai”, dar va continua să monitorizeze situația.

La fel, părţile au ajuns la comun acord ca noul Regulament Tehnic programat să intre în vigoare cu noul sezon din 2021, să fie amânat pentru 2022!

În contextul anulărilor de curse, mai menţionăm că celebrul maraton de 24 de ore de la Le Mans de asemenea a fost amânat. A 88-a ediţie urma să se desfăşoare în perioada 13-14 iunie, însă dacă totul va fi bine, mai nou va fi organizată în zilele de 19-20 septembrie 2020.


(13.03.2020) Marile Premii de Formula 1 ale Bahrainului și Vietnamului, amânate! Sezonul ar putea începe de la sfârşit de mai

S-a întâmplat şi asta! Marile Premii de Formula 1 ale Bahrainului și Vietnamului au fost amânate din cauza răspândirii globale continue a coronavirusului. Cursele erau programate potrivit calendarului din acest sezon pentru zilele de 20-22 martie pe Circuitul Internațional Bahrain din Sakhir şi pentru zilele de 3-5 aprilie pe circuitul din Hanoi, recent finalizat de construit.

Știrea vine după anunţul despre anularea Marelui Premiu australian de deschidere a sezonului din acest weekend și a amânării anterioare a Marelui Premiu al Chinei, care trebuia să aibă loc în perioada 17-19 aprilie.

Şefii Formula 1 și FIA spun că vor continua să colaboreze îndeaproape cu promotorii curselor din Bahrain și Vietnam pentru a monitoriza situația și a studia viabilitatea posibilelor date alternative pentru ambele curse. De asemenea, aceștia afirmă că se așteaptă ca noul campionat să înceapă în Europa de la sfârșitul lunii mai, însă acest lucru va fi revizuit în mod regulat.

Într-o declarație comună a Formula 1, FIA, organizatorii curselor și guvernele relevante implicate, se spune:

“În urma anunțării anulării Marelui Premiu al Australiei din această săptămână și a caracterului continuu și fluid al situației privind pandemia de COVID-19 la nivel global, Formula 1, FIA și promotorii au luat aceste decizii pentru a asigura sănătatea și siguranța personalului călător, a participanților la campionat și a fanilor, ceea ce rămâne preocuparea noastră principală”.

Toate părțile au spus că speră ca aceste curse să poată fi organizate la o dată ulterioară și, având în vedere impactul pe care îl are virusul, în declaraţie se mai spune că este de așteptat ca sezonul F1 din 2020 să înceapă la sfârșitul lunii mai.

“Formula 1 și FIA continuă să colaboreze îndeaproape cu promotorii cursei din Bahrain și Vietnam și autoritățile locale de sănătate pentru a monitoriza situația și a lua timpul adecvat pentru a studia viabilitatea posibilelor date alternative pentru fiecare Grand Prix mai târziu în acest an, asta dacă situația se îmbunătățește. Ca urmare, Formula 1 și FIA se așteaptă să înceapă Campionatul în Europa la sfârșitul lunii mai, dar având în vedere creșterea accentuată a cazurilor de infectare cu COVID-19 în Europa în ultimele zile, acest lucru va fi revizuit în mod regulat”.

FOTO: formula1.com

“Situația globală în ceea ce privește COVID-19 este fluidă și foarte dificil de prevăzut, de aceea trebuie să luăm timp pentru a evalua situația și a lua decizii corecte. Luăm această decizie cu FIA și promotorii noștri pentru a asigura siguranța tuturor celor implicați în Formula 1 și a fanilor noștri. Marele Premiu din Bahrain este o cursă interesantă în programul nostru și așteptăm cu nerăbdare să fim din nou acolo cât de curând putem. De asemenea, așteptăm cu nerăbdare să facem cursa inaugurală a Vietnamului și să aducem spectacolul F1 într-unul dintre cele mai interesante orașe din lume”, a declarat președintele și directorul general al Formula 1, Chase Carey, adăugând că siguranța fanilor și a persoanelor care lucrează în acest sport este primordială.

Președintele FIA, Jean Todt, a adăugat: “Protejarea oamenilor este în primul rând. Împreună cu Formula 1, Bahrain Motor Federation, Vietnamese Motorsports Association și promotorii locali, amânarea atât a Marelui Premiu al Bahrainului, cât al Vietnamului, a fost singura decizie posibilă de luat în urma analizelor tuturor informațiilor disponibile în prezent. Continuăm să ne bazăm pe contribuția și sfaturile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și guvernelor și vom lucra cu aceștia pe toată această perioadă imprevizibilă pentru a proteja fanii, concurenții și toată comunitatea sportivă”.

Vezi şi:

https://autoblog.md/coronavirusul-afecteaza-moto-si-autosportul-prima-etapa-de-f1-e-anulata-sezonul-fe-este-suspendat-si-altele/

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise