Riscă închisoare! S-a finalizat urmărirea penală în privința şoferului care a lovit mortal un minor lângă Aeroport

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui tânăr de 22 de ani, învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane (art. 264 alin.3 lit.b) din Codul penal).

Conform articolului din Codul Penal, pedeapsa constituie închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, întreprinse de angajații Procuraturii municipiului Chișinău și ai Direcției de Poliție Chișinău, s-a stabilit că, învinuitul, la 23 decembrie 2022, aproximativ în jurul orelor 18:50, conducând automobilul din direcția străzii Aeroportului, în direcția străzii Bacioii Noi, municipiul Chișinău, ignorând mai multe prevederi ale Regulamentului de Circulaţie Rutier.

Printre acestea, pct.11 lit.f) al Regulamentului, conform căruia: „conducătorul de vehicul, este obligat: la trecerile pentru pietoni cu circulație nedirijată, să cedeze trecerea pietonilor care se află la marginea părții carosabile și intenționează să se angajeze în traversare, precum și celor care traversează drumul pe partea carosabilă în direcția de mers a vehiculului; în cazul în care înaintea trecerii pentru pietoni s-a oprit sau a redus viteza vreun vehicul, conducătorii altor vehicule care se deplasează pe benzile alăturate pot continua deplasarea numai după ce s-au asigurat că pe trecere nu sunt pietoni”.

Conform Procuraturii, deplasându-se cu o viteză de 85 km/h, pe marcajul trecerii pentru pietoni, cu partea din față a automobilului, a tamponat pietonul minor, care traversa strada de la stânga spre dreapta, relativ deplasării mijlocului de transport. Drept rezultat, victima a decedat la spital.

Învinuitul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. În privinţa sa, la 13 ianuarie 2023 a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara pe un termen de 60 de zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Cmentariile sunt închise