(video) Tânăra lovită pe trecerea de pietoni din satul Călugăr ar fi fost însărcinată, iar șoferul nu a fost reținut

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Se apropie sfârșitul zilei de 29 ianuarie 2024 și am așteptat intenționat vreo schimbare de situație, însă fără vreun rezultat. De ieri seară și până la această oră, pe canalele oficiale de informare/comunicare publică ale IGP nu există nicio mențiune despre tragedia care s-a întâmplat în localitatea Călugăr din raionul Fălești (vecin cu orașul Fălești), unde o tânără a fost spulberată pe trecerea de pietoni.

Cu greu unele portaluri de știri au reușit astăzi să scoată informații din IGP (din această cauză nici noi nu am mai insistat), accidentul fiind unul dintr-o listă care ar avea nevoie de acordul conducerii pentru a fi pur și simplu dezvăluite pentru informarea publicului

Colegii de la Pulsmedia.md au relatat primii despre accident în dimineața zilei de astăzi, înaintea autorităților, așa cum, ciudat, se întâmplă în multe alte cazuri. Tot ei, cerând o reacție de la IGP pentru a detalia subiectul, au primit una care a sunat în felul următor: „Aștept acordul conducerii și apoi vă transmit informația. Sau va fi plasată pe pagina poliției”, a declarat Silvia Vetcu, ofițer de presă al IGP.

După masă, același ofițer de presă a comunicat redacției menționate că a fost pornită o cauză penală, însă a evitat să comunice dacă a fost sau nu reținut șoferul, care conform surselor redacției nu a fost reținut pentru 72 de ore pentru că ar fi colaborat cu ancheta.

„La fața locului polițiștii au stabilit că automobilul de marcă Toyota, fiind condus de un bărbat de 45 de ani din Sîngerei, în timp ce se deplasa pe traseul R16 a tamponat o tânără de 22 de ani, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni din localitatea Călugăr. În urma impactului tânăra a decedat pe loc. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat că acesta nu se afla în stare de ebrietate. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației care a provocat decesul persoanei.”

Între timp, TVN a reușit să realizeze un reportaj pe marginea subiectului, iar o localnică afirmă că tânăra ar fi fost însărcinată:

Cmentariile sunt închise