Rusia este gata să coopereze cu Tesla, dar cu unele condiții

Compania lui Elon Musk ar putea deveni un partener al Rusiei în proiectul său de creare a vehiculelor electrice, a declarat șeful Ministerului Industriei și Comerțului, Denis Manturov, într-un interviu acordat pentru AiF, unde a comentat declarația recentă a magnatului american că se gândește la venirea pe piața locală.

Dar Tesla va trebui să îndeplinească o condiție principală – să localizeze tehnologiile care sunt absente în prezent în țară.

Tehnologiile deținute de producătorii auto ruși în prezent nu fac posibilă reducerea prețurilor la un nivel care să satisfacă nevoile pieței, care nu este atât de mare. Chiar și autobuzele electrice de la KamAZ și GAZ sunt folosite la ora de față numai în zonele metropolitane mari, pentru că sunt încă scumpe. 

O altă cerință pentru Tesla va fi crearea de valoare adăugată.

“Ar trebui înțeles: sarcina principală a statului este de a crea valoare adăugată care rămâne în țară și de a localiza tehnologii pe care nu le avem sau pentru care am dori să obținem competențe suplimentare. Prin urmare, dacă domnul Musk va interacționa cu noi în ceea ce privește schimbul de tehnologii și crearea de valoare adăugată, de ce nu? Suntem pregătiți pentru o astfel de cooperare”, a spus ministrul.

La rândul lor, autoritățile ruse sunt gata să înceapă să organizeze infrastructura în eventualitatea unor proiecte de anvergură pentru dezvoltarea transportului electric ușor. Potrivit ministrului, aceasta vizează în primul rând o rețea de stații de încărcare rapidă. În plus, pot apărea mecanisme de stimulare la nivel federal, de exemplu, stimulente fiscale pentru transport.

Posibilitatea unui “impuls pe scară a electromobilității” este direct legat și de prețul mașinilor electrice. Acesta ar trebui să ofere vehiculelor alimentate cu energie din baterii posibilitatea de a concura cu mașinile cu motoare cu ardere internă, și nu numai pe benzină, ci și cu cele care consumă gaz natural.

“În ultima direcție, potrivit experților din industrie și angajaților departamentului nostru, ne dezvoltăm mai activ și ne vom dezvolta în viitor, probabil schimbând tendința – lansându-ne în propulsia cu hidrogen. Și cred că ar trebui să dezvoltăm progresiv tehnologii folosind resursele noastre. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de mișcarea electrică – o vom stimula, pornind de la oportunitatea dezvoltării competențelor”.

Anterior s-a aflat că Ministerul rus al Economiei pregătește deja un concept pentru dezvoltarea transportului electric în țară, valabil până în 2030, în cadrul căruia sunt prevăzute crearea unei industrii de înaltă tehnologie pentru producția de vehicule electrice, crearea stațiilor de încărcare și scutirea proprietarilor de mașini electrice de la taxa de drum.

Totuși, în același timp, autoritatea intenționează să limiteze importul de mașini electrice din străinătate în scopul dezvoltării producției locale.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/