(video) Elon Musk: “În curând… Tesla vine oficial în Federația Rusă și în regiune”

Tesla produce deja câte cel puțin jumătate de milion de vehicule electrice pe an și are o prezență pe tot mai multe piețe globale, inclusiv România, unde se pot comanda deja de pe tesla.com (click pentru a vedea prețurile) și sunt deschise deja două stații Supercharger, la București și Timișoara (250 kW)!

Însă în Europa de Est și Eurasia încă ezită să ajungă de ani buni! De exemplu, compania nu este încă reprezentată oficial în Federația Rusă. Deocamdată importatorii “gri” sunt singurii angajați în vânzarea locală de mașini electrice, aducându-le cu forțele proprii din Europa sau America.

Dar totul se poate schimba în scurt timp. Invitat să vorbească astăzi la un forum rusesc, Elon Musk a spus că Tesla va intra în curând oficial pe piața rusă. Aceasta înseamnă că vor fi create birouri, dar și showroom-uri pentru vânzarea vehiculelor electrice.

https://www.youtube.com/watch?v=qd-s5YMwM00

În plus, Tesla intenționează să intre pe piețele țărilor din vecinătate, precum este Kazahstanul și alte state din CSI. De asemenea, potrivit lui Elon Musk, se analizează Rusia drept o potențială țară unde ar putea fi construită o altă fabrică pentru producția electromobilelor!

Din păcate, omul de afaceri nu a menționat nicio dată concretă pentru startul vânzărilor de mașini în Federația Rusă. Conform datelor oficiale ale poliției rutiere locale, în 2020 au fost înmatriculate 221 de mașini Tesla noi, 110 fiind Model 3.

Tesla are acum active cinci fabrici: trei în Statele Unite, una în China și o întreprindere de asamblare în Olanda. Gigafactory 4 se construiește lângă Berlin, iar Gigafactory 5 în Texas. Deschiderea lor este programată pentru sfârșitul anului 2021 dacă nu vor exista impedimente.

Cmentariile sunt închise