Continuă scumpirea carburanților. La preţul benzinei 95 se mai adaugă 10 bani

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din 22 mai am avut o reținere în a publica articole zilnice despre prețurile carburanților, dat fiind faptul că acestea s-au modificat nesemnificativ, deşi înregistrându-se un trend ascendent. Acum însă a venit momentul unei mici retrospective şi a distribuirii anunțului ANRE de astăzi.

Iată cum au evoluat tarifele plafon:

Iată preţurile care vor intra în vigoare din 30 mai, valabile pentru ziua de 30 mai:

Respectiv, timp de o săptămână, preţul benzinei 95 a crescut de la 23.12 până la 23.46 lei, iar cel al motorinei standard de la 19.07 până la 19.16 lei.


Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata