(video) Fabrica-mamă a BMW Group din München împlinește 100 de ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW Group sărbătorește cea de-a 100-a aniversare a fabricii sale din München. Compania își produce produsele sub denumirea de „Bayerische Motoren Werke” prin intermediul platformei din cartierul Milbertshofen, începând cu îndepărtatul 1922.

Totul a început cu motoare de avioane și motociclete. Apoi, din 1952, fabrica a început să producă automobile, care sunt încă renumite în întreaga lume până în prezent, inclusiv emblematicul BMW Isetta, legende ale curselor precum M3 și, din 1975, cel mai de succes dintre toate modelele mărcii: Seria 3.

În prezent este un loc de producție de înaltă tehnologie. Aproximativ 900 de BMW-uri de cea mai bună calitate părăsesc această fabrică în fiecare zi. Este vorba despre cinci modele diferite cu toate tipurile de propulsie actuale de pe piaţă. Acest lucru demonstrează flexibilitatea ridicată, dar și amploarea vastă a experienței și aptitudinilor oamenilor care muncesc acolo.

Vezi cum se produce noul i4 la fabrica din München

În al 100-lea an de activitate, uzina din München demonstrează în mod impresionant rolul principal pe care îl joacă în era electromobilității. Noul BMW i4 complet electric, de exemplu, reprezintă deja un sfert din volumul producției – și este în creștere. Cererea pentru i4 este mare, astfel încât anul viitor, fiecare al doilea vehicul care va părăsi fabrica din München va fi complet electric, asta însemnând peste 100.000 de exemplare din inima orașului german pentru clienții din întreaga lume.

Introducerea BMW i4 a fost o performanță impresionantă de integrare într-un sistem de producție existent și demonstrează capacitatea enormă de transformare a fabricii. În mai puțin de cinci ani, s-a evoluat de la producerea doar de maşini cu motoare cu ardere internă la cea de hibride şi complet electrice.

Împreună cu Centrul de Cercetare și Inovare (FIZ) al BMW Group, fabrica din München a servit întotdeauna ca un centru intern de excelență, difuzând cunoștințele despre procese și tehnologii, precum și experiența acumulată din 100 de ani de producție de motoare și vehicule către alte fabrici din întreaga lume. Exemple ale acestei priceperi inovatoare includ producerea primei serii de MINI E complet electric, emblematicul Z8 și ediția specială electrică a BMW 1602 pentru Jocurile Olimpice de vară din 1972, ca să nu mai vorbim de Project i, care a culminat cu revoluționarul BMW i3, care provenea la fel de la uzina din München.

Poziția puternică a uzinei din München ca model al rețelei de producție a BMW Group, acum și în viitor, este demonstrată de transformarea sa într-o iFACTORY – planul general strategic conceput de BMW Group Production.

Structura fabricii din München este, de asemenea, în curs de transformare. Locul fostului atelier de vopsitorie este transformat într-o nouă unitate de construcție a caroseriei, iar din 2024, compania va construi un ansamblu complet nou pentru a produce Neue Klasse pe locul actualei fabrici de motoare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/