(video) Premieră europeană la Goodwood: Noul MG Cyberster – roadster electric cu până la 544 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În sfârşit este gata! Concernul chinez SAIC a început să dezvolte un roadster sub marca MG încă din 2017, iar conceptul maşinii l-a arătat în 2021. Şi iată că acum noul MG Cyberster este gata de producție în masă.

Premiera sa mondială a avut loc în aprilie în cadrul salonului Auto Shanghai, însă pentru premiera europeană şi publică s-a ales Festivalul de Viteză de la Goodwood.

Exteriorul maşinii a fost desenat de SAIC Advanced Design Center din Londra, care este condus de Carl Gotham. Măsoară 4.535 mm în lungime, 1.913 mm în lățime și 1.329 mm în înălțime. Ampatamentul are 2.690 mm. 

Toate aceste cifre ne spun că noul model MG este mai mare decât un Jaguar F-Type, ca să nu mai vorbim de Mazda MX-5 sau BMW Z4. Iar acest lucru se datorează faptului că Cyberster este un electromobil, iar pentru a oferi o autonomie decentă are nevoie de o baterie mare, care trebuia plasată între osii. Deocamdată nu există date despre capacitatea acesteia şi autonomia propusă.

Decapotabila are un interior strict cu două locuri, un acoperiş textil retractabil și nişte portiere cu deschidere verticală! Mai mult decât atât, butoanele interne pentru deblocarea lacătelor electrice nu se află pe portiere în sine, ci la baza consolei centrale, lângă butonul de control al acoperișului. Şi încă ceva: judecând după faptul că mașinile din imaginile companiei sunt afișate cu mânere externe diferite, nişte butoane exterioare pentru deschiderea electrică a uşilor ar fi o opţiune.

Iar spre deosebire de exterior, interiorul a fost dezvoltat în principal de studioul de design chinez al concernului SAIC și este realizat după canoanele actuale, trei monitoare fiind puse la dispoziţia şoferului, în timp ce numărul de comenzi fizice este redus la minimum. Cockpitul este întors spre şofer, controlul cutiei de viteze se face prin butoane, iar nişte padele din spatele volanului sunt responsabile pentru modificarea gradului de recuperare a energiei. Butonul roșu de pe volan este pentru activarea celui mai sportiv mod de conducere.

Cyberster este construit pe platforma modulară Nebula a concernului SAIC. Are un sistem electric de 800V, tracțiune de bază pe roțile din spate și suspensii independente în toate cele patru colţuri. 

Au fost anunțate deocamdată trei versiuni, dintre care două sunt cu tracțiune spate, respectiv cu un motor electric ce produce 314 sau 340 CP. Acestea vor fi combinate cu baterii de capacitate diferită. Dar în vârful gamei se află o versiune cu două motoare şi AWD respectiv (544 CP).

Caracteristicile dinamice nu au fost încă anunțate, deși nu există nicio îndoială că Cyberster va accelera foarte repede până la 100 de km/h. Apropo, modelul cu RWD cântăreşte 1.850 kg, iar cel cu AWD 1.985 kg.

În China, maşina va apărea în vânzare la începutul lui 2024, iar în Marea Britanie şi Europa continentală abia vara viitoare. Prețurile aproximative sunt anunțate în lire sterline: de la 55 de mii pentru roadster-ul de bază şi de la 65.000 pentru versiunea de top.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise