(video) Goodwood Festival of Speed 2023, ziua 3, este LIVE şi pe AutoBlog.MD

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 16.07.2023) Ziua 3, finală, a Festivalului de Viteză este LIVE după o intemperie “neplanificată”.

Astăzi se desfășoară și finala competiției principale în care participanții încearcă a stabili cel mai bun timp pentru parcurgerea traseului în rampă de aproape 2 km, ori chiar a bate recordul de anul trecut.


(update 15.07.2023) Cu un regret profund, Festivalul Vitezei nu va avea loc sâmbătă, 15 iulie 2023. Siguranța este prioritatea cea mai mare a organizatorilor, iar vânturile puternice prognozate vor reprezenta un risc serios pentru diferitele structuri temporare de pe amplasament. Însă toate evenimentele din ziua de duminică se vor desfăşura conform planului.

Pentru prima dată în istoria de 30 de ani a Goodwood Festival of Speed evenimentul nu se organizează sâmbăta.


Festivalul de Viteză de la Goodwood a ajuns la a 30-a ediţie! Este un festival anual de sport cu motor care prezintă vehicule moderne și istorice de curse, care participă la o defilare, urcare pe un traseu în rampă cu o lungime de aproape 2 km, dar și la alte evenimente desfășurate pe terenurile Goodwood House din West Sussex, Anglia.

Evenimentul este programat anual într-un astfel de mod pentru a evita desfăşurarea în paralel cu vreo etapă de Formula 1 sau alte competiţii de top, lucru care permite fanilor să vadă şi monoposturi de Formula 1 din diferite epoci urcând dealul. Cel puţin 100.000 de oameni îşi cumpără bilete din timp şi vizitează FOS împreună cu prietenii sau familia, fiind şi pentru acest an, deja, sold out.

Festivalul a ajuns a fi şi o platformă potrivită pentru premiera unor automobile noi sau pentru prima lor apariție publică, inclusiv cu o demonstrație a dinamicii.

De astăzi și până duminică inclusiv, evenimentul va fi transmis online și aici pe AutoBlog.MD (joi de la 11:00, iar în celelalte trei zile de la 10:30, ora Moldovei). În fiecare zi, transmisiunea în direct va dura câteva ore (de regulă până seara) şi ulterior vor putea fi urmărite reluări. Programul FOS 2023.

Printre momentele cheie se vor număra:

  • Aniversarea celor 75 de ani de maşini sport Porsche. Producătorul german va fi deocamdată singurul care în istoria FOS a confecţionat patru aşa-numite Central Feature – un monument temporar amenajat în faţa casei Goodwood pentru marca diverse evenimente aniversare a unor companii auto. Şi evident că Porsche va mai marca evenimentul printr-o paradă de maşini iconice. Este aşteptată şi participarea uimitorului Porsche Mission X.
  • Lotus Cars îşi va marca cei 75 de ani de istorie, iar Aston Martin cei 110.
  • Toate privirile vor fi ațintite spre cer deoarece escadrila Red Arrows, Royal Airforce Aerobatic Team, va asigura un spectatol în zilele de joi şi vineri.
  • Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial de Formula 1, va participa la FOS prin a conduce maşini din colecţia personală şi monoposturi în care a concurat. Toate maşinile vor folosi combustibili sintetici, durabili, în conformitate cu pasiunea comună a evenimentului de a susține viitorul mobilității.
  • Echipele McLaren, Mercedes-AMG, Scuderia Ferrari și Williams de Formula 1, dar și piloții lor, vor fi prezente în toate cele patru zile ale evenimentului! Apropo, echipa McLaren îşi va marca în cadrul festivalului cei 60 de ani de istorie.
  • În ceea ce va fi cea mai mare celebrare a Campionatului MotoGP din istoria FOS, piloți de pe grila actuală vor fi alături de o incredibilă pleiadă de Campioni și legende ale MotoGP pentru a se confrunta pe celebrul traseu de urcare a dealului.

Cu unele premiere interesante vă vom face cunoştinţă pe parcurs, aşa că staţi aproape! Unele mondiale şi/sau publice au programate producători precum: Lotus, Bentley, Ferrari, Maserati, Caterham, Aston Martin, Ford, Lazante, Automobili Pininfarina, Hyundai, Rolls-Royce, Audi, NIO, HiPhi, Lamborghini, MG, INEOS, Alpine, Renault, MINI, Polestar, BMW, McMurtry, McLaren, AIM, Singer şi alţii.

Aici poţi accesa toate articolele legate de eveniment, pe care le pregătim şi publicăm.

Cmentariile sunt închise