(video) Bugatti şi nuanţa French Racing Blue. Producătorul dezvăluie din ce ar fi fost inspirată crearea sa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De la succesele timpurii în motorsport ale lui Bugatti Type 35 până la dezvăluirea modelului Chiron, care definește epocile, nuanţa French Racing Blue a fost o parte esențială a identității mărcii și a unui mod de viață: „La Vie en Bleu”. A devenit un simbol al performanțelor dominante ale Bugatti la evenimentele sportive din întreaga lume și de atunci a ajuns să reprezinte tot ce este mai bun din inginerie, inovație și design francez. Pe măsură ce Bugatti intră într-o eră complet nouă, culoarea va fi din nou reimaginată.

Achim Anscheidt, Design Director Bugatti, a declarat:

„French Racing Blue înseamnă pasiune, înseamnă pedigree de motorsport și înseamnă patriotism. Primele mașini de curse franceze, inclusiv multe dintre modelele Bugatti Type 35, care au cucerit totul, purtau o nuanță vibrantă de albastru, recunoscută instantaneu de mulțimi, în timp ce treceau cu peste 160 de km/h.”

Dar la fel cum gama a evoluat de-a lungul anilor, la fel a evoluat și această culoare iconică. Legenda spune că soției lui Ettore Bugatti, Barbara, îi plăcea să fumeze țigări Gauloises, în ambalajul lor albastru deschis, iar aceasta ar fi putut deveni inspirația pentru nuanța timpurie French Racing Blue.

„La începutul anilor 1920, Bugatti-urile de dinainte de război foloseau o nuanță turcoaz foarte deschisă, care s-a transformat într-un ton neutru mai saturat de albastru mai închis la mijlocul anilor 20 – tonul pe care majoritatea clienţilor și pasionaților mărcii îl identifică în cea mai mare parte cu mașinile de curse ale atelierului din Molsheim.

Mai târziu, în anii 1930 – în epoca lui Jean Bugatti – aplicația în două tonuri a devenit foarte populară pe mașinile de turism și curse, unde albastrul vibrant asociat cu un albastru turcoaz deschis a devenit marca comercială de identificare a “tancurilor” Type 57 câștigătoare de Le Mans – un predecesor al identității Duotone care încă face parte din ADN-ul designului Bugatti.

Bugatti-urile și nuanțele de albastru erau atât de strâns legate încât, în timp, French Racing Blue a devenit cunoscut sub numele de Bugatti Blue.”

Când marca Bugatti a fost reinventată cu Veyron la începutul anilor 2000, echipa de design a început căutarea unei nuanțe de albastru de curse francez pentru cea mai recentă eră a Bugatti. În 2007, după ce a analizat cu minuțiozitate numeroasele nuanțe de albastru folosite de la înființarea companiei în 1909, Bugatti și-a lansat interpretările moderne ale culorii pentru reinventarea mărcii sub proprietatea Grupului Volkswagen. A fost definit un albastru mai cald și mai rece, un albastru neutru și – important pentru noua eră a fibrei de carbon a Bugatti – un carbon albastru.

Procesul de creare a acestei culori a fost rezultatul a sute de ore de cercetare, inspirându-se din era timpurie a mărcii. Dar, având la îndemână exemplare originale ale primelor modele Bugatti, a fost posibil de găsit nuanțe originale de vopsea pe exemple păstrate cu grijă ale acestor legende, la evenimentele de top precum Concursurile de Eleganţă de la Pebble Beach sau Villa d’Este. Apoi, trebuiau reinventate pentru standardele și gusturile moderne de calitate.

Anscheidt explică: „Vopselele timpurii erau adesea făcute din ceea ce era disponibil la acea vreme și – având în vedere standardele actuale – pur și simplu nu le mai puteam folosi astăzi. Trebuie să creăm ceva atemporal, dar care reflectă și liniile și stilul Bugatti-urilor clasice și moderne.”

În gama modernă de vehicule Bugatti, aplicarea French Racing Blue depășește exteriorul mașinilor, fiind folosit şi pentru cusăturile complexe de contrast în interioarele din piele sau în cadrul unui proces deosebit de dificil de anodizare a aluminiului. Crearea aluminiului anodizat albastru, de exemplu, este extrem de complexă, mai ales atunci când este nevoie de aceeași nuanță în mod constant pentru multe componente diferite ale mașinii. Fiecare bucată de aluminiu, chiar dacă pare identică, va reacționa diferit în timpul procesului, chiar și atunci când toate celelalte condiții rămân aceleași.

Pe măsură ce Bugatti pornește într-o nouă eră ca parte a companiei comune Bugatti Rimac, cea mai recentă reinventare a French Racing Blue și definirea unui nou Bugatti Blue sunt deja considerate ca o parte esențială a viitoarei identități a mărcii. Este nevoie de un ton care este atemporal, imediat recunoscut și care va fi un omagiu adus istoriei bogate a Bugatti. Trebuie să prezinte „La Vie en Bleu” proprietarilor, fanilor și entuziaștilor pe o serie întreagă de platforme – atât digitale, cât și fizice. Dar, desigur, cea mai importantă dintre toate este aplicarea sa pe o gamă viitoare de vehicule Bugatti!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/