(video) Russell câştigător! Echipa Mercedes-AMG a dominat în penultima etapă a sezonului actual de F1

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul britanic George Russell a câştigat prima sa cursă de Formula 1, Marele Premiu al Braziliei, duminică, pe circuitul Interlagos de lângă Sao Paulo, a 21-a şi penultima etapă a sezonului. Russell (24 ani) a fost urmat în clasament de coechipierul şi conaţionalul Lewis Hamilton, aceasta fiind cea dintâi victorie obţinută de Mercedes în actualul sezon.

Mercedes nu mai câştigase un Mare Premiu din decembrie 2021, din Arabia Saudită, iar aceasta a fost prima dublă din 2020, când finlandezul Valtteri Bottas se afla în locul lui Russell.

Podiumul a fost completat de Carlos Sainz jr.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Russell a câştigat o cursă care a avut în prima sa parte maşina de securitate pe pistă, fiind marcată apoi de de acroşajul dintre Max Verstappen, campionul mondial, şi Lewis Hamilton, iar apoi de cel dintre monegascul Charles Leclerc şi britanicul Lando Norris, la reluarea cursei. Verstappen, care a pornit de pe locul al treilea al grilei de start, s-a clasat în final pe locul şase.

Lupta pentru locul al doilea în clasamentul general al piloţilor rămâne deschisă între Charles Leclerc şi Sergio Pérez, ambii având câte 290 de puncte înaintea ultimei curse, de weekendul viitor, de la Abu Dhabi.

Iar danezul Kevin Magnussen (Haas) care a marcat la Interlagos primul pole position din carieră, pentru cursa de sprint de sâmbătă, a fost nevoit să abandoneze după un acroşaj cu australianul Daniel Ricciardo, în debutul cursei.

În ultima etapă a sezonului s-ar mai putea decide cine rămâne sau ocupă locul 2 în Clasamentul Constructorilor: Ferrari sau Mercedes-AMG 2022.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata