(video) TAS 2024: Lexus RZ 450e Special Edition “F SPORT Performance” va fi vândut în urma unei loterii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La expoziția TAS 2024 din Tokyo, Lexus a prezentat o mașină în ediție limitată pe care o vor avea doar 100 de japonezi. Și nu primii 100 de doritori care au sumele deja gata pregătite, ci 100 de norocoși care vor fi selectați în cadrul unei loterii!

Cererile de înregistrare în loterie vor fi acceptate de către dealerii Lexus din întreaga Japonie din 12 ianuarie până pe 19 februarie 2024. Câștigătorii vor fi contactați pe sau după 22 februarie de către dealer pentru următoarele proceduri, în caz că nu se va răzgândi.

Ediția specială RZ 450e “F SPORT Performance” este bazată pe conceptul RZ SPORT CONCEPT expus la Tokyo Auto Salon în ianuarie 2023. Acel vehicul avea câte un electromotor de 150 kW pe fiecare punte, o suspensie custom care a asigurat o gardă la sol redusă cu 35 mm, un kit aerodinamic aplicat la exterior (care i-a mărit lungimea cu 78 mm, lățimea cu 90 mm) cu elemente custom (inclusiv din fibră de carbon), anvelope cu diametru mai mare (295/35R21) peste jante Volk Racing GT090 de 21 inchi și patru scaune-scoică de curse.

Culoarea-i exterioară “HAKUGIN” se bazează pe un alb curat și pur, care produce o textură delicată strălucitoare atunci când este iluminată, în timp ce culoarea de accent albastră evocă performanța și dinamică a vehiculelor electrice cu baterie, accentuând imaginea sportivă. Iată cum arăta show car-ul din 2023:

În timpul dezvoltării ediției speciale de producție limitată, Lexus a colaborat cu pilotul de curse aeriene Yoshihide Muroya și pilotul de curse auto Masahiro Sasaki pentru a perfecționa aerodinamica și performanța de conducere, dar și pentru a urmări un design bazat pe funcționalitate.

Folosind cunoștințele dobândite din schimbul tehnic cu Yoshihide Muroya, au fost adoptate 17 piese aero speciale, inclusiv două aripi posterioare din fibră de carbon și unele mici laterale (verticale) în zona arcurilor roților, despre care se menționează că au aplicată o tehnologie aerodinamică utilizată pe aeronave. Respectiv, performanțe aerodinamice mai mari au fost obținute prin creșterea forței de apăsare. 

Suspensia conține arcuri elicoidale și amortizoare special reglate. Jantele din aluminiu (ENKEI, negre mate) măsoară 21 de inchi. Anvelopele sport măsoară 255/40R21 pe față și 295/35R21 pe spate. Etrierele de frână sunt de culoare albastră.

Culoarea exterioară este HAKUGIN (alb mat), cu accente albastre pe caroserie care ies în evidență în contrast cu negrul. Acoperișul este din fibră de carbon. Interiorul prezintă noi culori exclusive (negru și albastru), precum și scaune tapițate cu Ultrasuede, pe lângă cusături albastre, pedale sport și suport pentru picioare din aluminiu, etc.

Comparativ cu un RZ 450e obișnuit, mașina din imagini este mai lungă cu 55 mm, mai lată cu 70 mm și mai scundă cu 10 mm. Ecartamentul frontal este mai mare cu 50 mm, iar cel posterior cu 40 mm. Iar puterea electromotoarelor a rămas neschimbată: 204 CP/266 Nm oferă cel frontal și 109 CP/169 Nm cel posterior.

Prețul mașinii în Japonia este echivalentul a 74.206 euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise