(video) Care pe care îl trage?! Land Rover Discovery vs VW Touareg, Audi Q7 şi Toyota Land Cruiser Prado

O nouă competiţie între maşini, cunoscută în occident sub denumirea “tug of war”, a fost organizată de colegii de la CarWow. Menirea acesteia nu este doar de a arăta performanţele participanţilor, ci şi cum se pot descurca în condiţii reale de exploatare.

În acest caz este vorba despre tractarea reciprocă cu o obişnuită frânghie de remorcare, exerciţiu efectuat pe un teren înverzit cu SUV-uri stoc. Şi aici o importanţă majoră o reprezintă sistemele de tracţiune pe care le-au primit din uzină, componentele aferente acestora şi cât de bun este tot ansamblul.

În test s-au ales să participe cele mai noi Land Rover Discovery, VW Touareg, Audi Q7 şi Toyota Land Cruiser Prado. Primul a avut misiunea de a face faţă celorlalte trei, pe rând.

Iată pe scurt caracteristicile tuturor modelelor, pe care apropo am avut deja ocazia să le testăm (vezi link la teste mai jos):

  • Land Rover Discovery, exemplarul în cauză, este dotat cu un V6 turbodiesel de 3.0 litri, cu 258 CP şi 600 Nm de cuplu la activ, cuplat la o transmisie automată în opt rapoarte. Cântăreşte 2.230 kg şi are o capacitate de tractare de până la 3.5 tone;
  • VW-ul Touareg are la fel un V6 turbodiesel de 3.0 litri, cu 286 CP şi 600 Nm de cuplu la activ, cuplat la o transmisie automată în opt rapoarte. Cântăreşte 2.070 kg şi are o capacitate de tractare de până la 3.5 tone.
  • Modelul în cauză Audi Q7 este o copie din punct de vedere tehnic a SUV-ului de top din Wolfsburg, astfel încât are la fel un V6 turbodiesel de 3.0 litri, cu 286 CP şi 600 Nm de cuplu la activ, cuplat la o transmisie automată în opt rapoarte. Doar că cântăreşte 2.165 kg, în timp ce are aceeaşi capacitate de tractare de până la 3.5 tone.
  • Iar Toyota Land Cruiser Prado, maxim ce poate oferi în prezent pe partea de motoare diesel, este o unitate turbo cu patru cilindri şi volum de 2.8 litri, care produce 177 CP şi 450 Nm. Cutia de viteze la care poate fi cuplat este una automată în şase rapoarte. Cântăreşte 2.125 kg şi are o capacitate de tractare de până la 3.0 tone, aşa că, per general, nu este chiar cel mai potrivit concurent pentru Discovery.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Noile Mercedes-AMG G 63 vs Suzuki Jimny. Care SUV e mai bun în off-road

(video) De câte exemplare Suzuki Jimny este nevoie pentru a câştiga noul G 63 AMG în trasul “odgonului”

(video) Varianta plug-in hybrid a lui Audi Q7 facelift se prezintă în două versiuni şi în detalii

(video) Cum merge noul Volkswagen Touareg 3.0 TDI V6? Test Drive AutoBlog.MD

(video) Test Drive: Toyota Land Cruiser Prado Facelift – Premieră

(video) Test Drive: Land Rover Discovery 5

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/