(video) Noile Mercedes-AMG G 63 vs Suzuki Jimny. Care SUV e mai bun în off-road

SUV-ul uşor şi compact Suzuki Jimny de nouă generație nu este unul chiar inferior în ce priveşte versatilitatea în off-road, comparativ cu acelaşi Mercedes-AMG G 63, un model legendar care mai nou produce tocmai 585 de CP. De acest lucru s-au convins colegii noştri britanici de la CarWow, care au ţinut să le compare capacităţile în cadrul mai multor exerciţii pe drumuri neasfaltate.

În ciuda diferenței de putere și tehnologie, Jimny a avut “curajul” să se ţină în spatele Gelandewagen-ului, iar unor obstacole le-a făcut faţă cu o mai mare încredere.

Vezi şi: (video) Un atelier din Dubai îţi poate face din Suzuki Jimny o copie uimitoare a noului G 63 AMG

Noul Suzuki Jimny este inferior noului G-Class nu numai în ceea ce priveşte şasiul, ci şi puterea: acesta este echipat cu un motor pe benzină de 1.5 litri care produce doar 102 CP şi 130 Nm de cuplu. Printre avantajele sale pot fi numite greutate redusă de puţin peste o tonă, dar şi consolele scurte.

La rândul său, Mercedes-AMG G 63  este dotat cu un V8 de 4.0 litri şi cu două turbo compresoare, care pune la dispoziţie 585 CP şi un cuplu uriaş de 850 Nm. Un minus ar fi că are o greutate de aproximativ 2.5 tone.

Cu aceste cifre în minte, doar priviţi cum se descurcă ambele maşini în diverse secţiuni off-road. În cazul în care conducătorul G-Class-ului este precaut și a ţinut să reducă viteza (mai ales când intra prin gropi cu apă adânci), micuţul Jimny trecea prin ele practic fără oprire. Cu toate acestea, în secțiuni relativ drepte, SUV-ului nipon nu-i mai ajunge putere necesară pentru a ţine pasul cu rivalul gigant.

Aceasta nu este prima competiție a lui Jimny cu un Mercedes-AMG G 63. Vezi şi: (video) De câte exemplare Suzuki Jimny este nevoie pentru a câştiga noul G 63 AMG în trasul „odgonului”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/