(video) De câte exemplare Suzuki Jimny este nevoie pentru a câştiga noul G 63 AMG în trasul “odgonului”

Suzuki Jimny este considerat un Gelandewagen japonez şi o maşină care prezintă destul de mare interes în segmentul în care joacă. Însă se poate pune acesta cu un Gelandewagen autentic sub forma celui mai puternic G-Class de generaţie nouă?

Colegii noştri de la CarWow au organizat un test neobişnuit în care cele două maşini noi au fost puse să-şi măsoare forţele în trasul “odgonului”. Într-un final, se pare că partea mai slabă a avut nevoie de întăriri pentru a face faţă situaţiei.

Modelele Jimny de nouă generaţie, folosite în cadrul acestei lupte, sunt dotate cu motoare natural aspirate de 1.5 litri şi cu doar patru cilindri. Fiecare produce câte 102 CP şi 130 Nm. Cutia de viteze este una manuală, iar sistemul de tracţiune integrală ALLGRIP PRO permite conectarea punţii spate la nevoie şi a unei trepte inferioare în cutia de transfer. Greutatea unei maşini este sub 1.2 tone.

Un nou G 63 AMG este dotat cu un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 585 CP şi 850 Nm de cuplu, şi este cuplat la o cutie de viteze automată cu nouă trepte. Sistemul său de tracţiune este practic unul pe puntea din spate, cea din faţă conectându-se la nevoie şi astfel se formează unul integral.

Distribuţia este de 40:60, comparativ cu 50:50 cât era pe modelul precedent. Au fost păstrate cele trei diferenţiale care pot fi blocate în proporţie de 100 de procente. În loc de încuietori hidraulice și cu vid sunt utilizate acum ambreiaje multi-disc controlate electronic. Greutatea îi este de aproape 2.5 tone.

Vezi şi: (video) În caz de necesitate, poate o Tesla Model X să tracteze un TIR de 43 de tone? Iată un răspuns

Vezi şi: (video) Eroul din Chişinău. Cum ieri şoferul unui G-Class a tractat singur vehicule grele, în total peste 100 de tone

Vezi şi: (video) Drag race prin off-road: Porsche Cayenne Turbo vs Range Rover Sport SVR vs Mercedes-AMG G 63

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/