in ,

S-a gândit că ar putea fi turnat de un simplu şofer? Un inspector al INSP, reţinut de CNA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Un apel la linia naţională anticorupţie a rezultat cu pornirea unei cauze penale pentru corupere pasivă în privinţa unui angajat al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică. Poliţistul a fost denunţat de un şofer care s-a plâns la CNA pentru că a fost oprit în trafic şi i s-ar fi cerut mită.

politist

Potrivit denunţătorului, în dimineaţa de sâmbătă din weekendul trecut, şoferul în cauză a fost tras pe dreapta de un echipaj al INSP pentru încălcarea limitei de viteză în apropiere de intersecția străzilor Calea Orheiului cu Ceucari. Pentru a nu-i întocmi actul de constatare şi a nu-i ridica permisul de conducere, polițistul i-ar fi cerut doar 500 de lei. După ce i-a dat banii, bărbatul a apelat la CNA.

În urma acţiunilor, desfăşurate la faţa locului de CNA şi procurori, în automobilul de serviciu al echipajului INSP au fost depistată o sumă de aproximativ 4.000 de lei, inclusiv banii oferiți de denunțător.

Pe numele agentului de circulaţie a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă (art.324, alineatul 4), iar în prezent acesta este cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă de până la 100.000 de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Până atunci, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată. Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.