(video) HYVIA a dezvăluit Renault Master Van H2-TECH prototype

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

HYVIA a dezvăluit Renault Master Van H2-TECH prototype – un microbuz cu zero emisii CO2, autonomie crescută și timp de încărcare redus. Van-ul de dimensiuni mari, dedicat transportului de bunuri de consum şi coletelor, cu un volum de 12 m3 și o autonomie de până la 500 km, va fi disponibil pe piaţă din 2022.

HYVIA va fi prezentă la Hyvolution Tradeshow în perioada 27-28 octombrie.

Renault Master Van H2-TECH prototype este echipat cu o pilă de combustie de 30 kW, o baterie de 33 kWh şi un rezervor de 6 kg de hidrogen (4 x 1.5 kg), toate care vor fi asamblate în Franta până la finalul acestui an. Vehiculul, motorul și integrarea cu hydrogen vor fi de asemenea realizate în Franța.

Modelul va răspunde nevoilor de business, clienților mari, flotelor și comunităților locale. Mobilitatea pe bază de hidrogen este deosebit de însemnată pentru vehiculele comerciale ușoare. Reprezintă soluția perfectă pentru a extinde autonomia pentru sarcini mari și utilizare intensivă.

În acelaşi timp, HYVIA a arătat prototipul stației sale de reîncărcare – pentru distribuția verde a hidrogenului și pentru a depăși dificultățile generate de infrastructura de încărcare redusă. Asamblarea stației va începe tot în Franța până la finalul acestui an. Aceasta va fi disponibilă pentru închiriere sau vânzare.

Stația de reîncărcare cu Hidrogen HYVIA, disponibilă cu 350 sau 700 bari, permite un timp de încărcare rapid: aproximativ 5 minute, la fel de simplu ca în cazul unui vehicul termic, maximizând astfel disponibilitatea mașinii.

Modul de operare a stației este unul intuitiv:

  • hidrogenul furnizat va fi generat la fața locului, utilizând electroliza apei, sau va fi furnizat în vrac folosind remorci cu tuburi gazoase;
  • sistemul comprimă H2 în depozit, înainte de a-l distribui în vehicul atunci când este necesar.

Aceste prototipuri sunt o primă ilustrare a ecosistemului HYVIA complet, incluzând producția de hidrogen verde (electrolizatoare) și distribuția acestuia (stații de alimentare cu hidrogen), o gamă de vehicule comerciale ușoare, alimentate cu pilă de combustie (Van, șasiu cabină și Citybus), complementare vehiculelor cu baterie electrică.

Prototipurile ce urmează să fie lansate în viitor:

  • Master Chassis Cab H2-TECH: o autoutilitară mare cu un spațiu de încărcare și mai mare (19 m3) și o autonomie de 250 km.
  • Master Citybus H2-TECH: un microbuz urban care poate transporta până la 15 pasageri, ideal pentru afaceri, municipalități și servicii publice locale, cu o autonomie de 300 km.

„HY” pentru hidrogen, „VIA” pentru drum: HYVIA deschide noi orizonturi pentru mobilitatea fără carbon, cu soluții pe bază de hidrogen. Înființată în iunie 2021, HYVIA este o societate mixtă deținută în egală măsură de Renault Group, jucător dominant în industria auto, și de Plug Power, lider mondial în soluții la cheie de hidrogen și pile de combustie.

Cu sediul în Franța, HYVIA oferă un ecosistem complet și unic, care include vehicule comerciale ușoare cu pile de combustie, stații de alimentare cu hidrogen, furnizare de hidrogen fără carbon, servicii de finanțare și întreținere a flotelor.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/