Un tânăr din Moldova a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru 17 episoade de furt din automobile

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Procuratura Generală anunţă că prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 17 iunie 2022, un tânăr în vârstă de 31 ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea a tocmai 17 episoade de furt din automobile (art. 186 alin. (2) din Cod Penal).

FOTO: nzherald.co.nz

Potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost învinuit de către procurori că, în perioada lunilor februarie-martie 2022, a deteriorat geamurile a 17 automobile din sectoarele Centru, Botanica și Buiucani al capitalei, de unde în mod ascuns a sustras diverse bunuri materiale, valoarea cărora varia între 3.000 şi 18.000 lei.

Judecata pe acest caz s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art.364/1 din Codul de procedură penală), ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducere cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

În acest context, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus admiterea integrală a acțiunilor civile, dispunând încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat.

Apropo, persoana condamnată nu este la prima abatere de ordin penal, acesta fiind recent eliberat din locurile de detenție, unde și-a ispășit pedeapsa pentru comiterea unor infracțiuni similare, fiind condamnat în anul 2014, la 8 ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata