Daniil Kvyat, încă un fost pilot de Formula 1 angajat de Lamborghini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fostul pilot de Formula 1 Daniil Kvyat a fost anunțat ca pilot oficial al Lamborghini Squadra Corse. Acesta va efectua teste ample ale prototipului LMDh în acest an, înainte de a-și face debutul în curse în 2024 de partea echipei Lamborghini Iron Lynx în Campionatele WEC și IMSA!

Kvyat este cel mai recent venit în lista de piloți de fabrică pentru proiectul LMDh, alături de Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli și Romain Grosjean.

După ce și-a petrecut o mare parte din tinerețe la Roma, Kvyat a urcat rapid în ierarhia de karting, după care spre F1, câștigând titlul Formula Renault Alps și finisând pe locul al doilea în campionatul Formula Renault 2.0 în 2012, înainte de a lua coroana Seriei GP3 un an mai târziu.

Fiind pilot Red Bull Junior de când începuse să participe în karting, a fost apoi promovat direct în F1 de partea echipei Scuderia Toro Rosso (2014), impresionând suficient pentru a accede în garajul celor de la Red Bull Racing în 2015. A finisat pe locul al doilea în Marele Premiu al Ungariei în acel an, înainte de a reveni la Toro Rosso, unde avea să obțină încă un al treilea loc pe podium în Marele Premiu al Germaniei din 2019.

Programul lui Daniil Kvyat în 2023 este format dintr-un sezon în Campionatul Mondial de Anduranță, concurând pentru PREMA Racing în clasa LMP2 extrem de competitivă, alături de pilotul de fabrică Mirko Bortolotti și pilotul francez Doriane Pin din proiectul Iron Dames.

Concomitent, Kvyat va desfășura lucrări extinse de testare și dezvoltare a prototipul LMDh făcut de Lamborghini, cu care va participa anul viitor la Campionatul de mașini sport IMSA WeatherTech și Campionatul Mondial FIA de Anduranță în clasa Hypercar. Kvyat va concura sub o licență italiană.

„Sunt foarte fericit că m-am alăturat Lamborghini Squadra Corse, este o mare onoare pentru mine. Lamborghini este o marcă italiană foarte cunoscută, cu o mare istorie în lumea auto și, după ce a crescut în Italia, aceasta este o sursă suplimentară de mândrie pentru mine. Sperăm să atingem multe obiective împreună, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în mine și aștept cu nerăbdare să începem munca la proiectul LMDh în cursul acestui an.”

Daniil Kvyat

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/