S-a terminat cu cafeaua în stațiile de alimentare! Noile restricții anunțate în legătură cu COVID19

Premierul Chicu a convocat acum câteva ore în sedință Comisia pentru Situații Excepționale. Ministrul Dumbrăveanu a informat despre evoluția situației epidemiologice în regiune și în țară. Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, la ziua de 23 martie 2020, au fost raportate 338.307 cazuri de infecție cu COVID-19 și constatate 14.602 cazuri de deces.

În Republica Moldova au fost constatate la momentul actual 109 cazuri de infecție, dintre care cele mai multe: 40 în mun. Chișinău şi 17 în raionul Hâncești. 43 de cazuri a infectării sunt de import și 66 cazuri – de transmitere locală. Au fost investigate 907 de probe, dintre care 115 în ultimile 24 de ore.

FOTO: pymnts.com

Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat un șir de decizii, care pot fi găsite AICI. Una dintre ele îi afectează direct pe şoferi şi este menită să-i protejeze de o eventuală contaminare. Punctul 3 prevede: “Se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere”!

Se pare că această decizie vine, după ce unii şoferi cheflii şi nu numai, au găsit cum să evite statul acasă şi să stea cu prietenii cât mai mult timp afară absolut legal. De când s-a instituit starea de urgenţă în ţară, autorităţile au lăsat deschise pentru publicul larg doar magazinele care comercializează produse alimentare, farmaciile şi staţiile de alimentare cu carburanţi, însă în cazul ultimelor nu s-au gândit că situaţia va evolua astfel şi vor fi un punct de atracţie pentru multă lume.

Acum însă, gata cu cafeaua şi alte bunătăţi care sunt consumate expres în încinta staţiilor!? Cum sau dacă se va verifica acest lucru nu se anunţă, însă comercianţii, dar şi clienţii, ar trebui să se aştepte la amenzi usturătoare dacă se vor încălca regulile şi se va depista asta. Punctul 31 din acelaşi document spune că “Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate”.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/moldovenii-continua-sa-intre-si-sa-iasa-din-tara-in-ciuda-covid-19-datele-politiei-de-frontiera/

https://autoblog.md/video-plus-14-cazuri-noi-de-covid-19-in-tara-moldovenii-in-schimb-au-incins-gratarele-pe-traseul-chisinau-leuseni/

Sfaturi utile! Cum să dezinfectăm corect mașina pe timp de COVID-19

https://autoblog.md/video-moldovenii-si-covid-19-cum-nu-toti-respecta-indemnul-stati-acasa-mesajul-prim-ministrului/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/