(update) Se profită de mini vacanță? Cozi matinale înregistrate în vama Sculeni și Leușeni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 17:30) Poliția de Frontieră informează că la această oră toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. Flux moderat de călători este în PTF Leușeni și PTF Sculeni!


(update ora 11:00) În PTF Sculeni și PTF Leușeni se menține flux majorat pe direcția ieșire din R. Moldova. În aceste circumstanțe sunt puse în aplicare un șir de măsuri pe linie de fluidizare a fluxului:

  • Deschise suplimentar piste de control și suplinit numărul de echipamente speciale.
  • E funcțional REVERSUL – fluxul este orientat pe o pistă de pe direcția opusă de deplasare.
  • Este o sincronizare la maximum în acțiuni între cele patru autorități de frontieră și vamale moldo-române!

Se solicită înțelegere și răbdare din partea conducătorilor auto. Cele patru autorități de frontieră și vamale moldo-române activează la capacitate pentru degajarea circulației.

Totodată, se recomandă alegerea punctelor de trecere a frontierei cu România, cum ar fi: PTF Costești, PTF Cahul sau pentru autoturisme – PTF Leova (program de lucru 8:00-20:00).


PTF Sculeni înregistrează un flux majorat de transport pe direcția de ieșire din Republica Moldova. Aproximativ 100 de autovehicule așteaptă autorizarea ieșirii din țară, informează Poliția de Frontieră.

Autoritatea recomandă călătorilor să aleagă pentru trecerea frontierei moldo-române și PTF LEOVA, PTF CAHUL, PTF COSTEȘTI. Optați din timp pentru aceste puncte de trecere!

PTF Sculeni
PTF Sculeni

Mai devreme, în zorii dimineții, trafic intens a fost anunțat și în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, aproximativ 100 de mijloace de transport au format o coadă.

Recomandăm călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

PTF Leușeni

Amintim că astăzi, 8 martie, este o zi liberă pentru toți angajații statului. Potrivit Codului Muncii, Ziua Internațională a femeii este considerată prin lege zi liberă nelucrătoare!

De asemenea, în sistemul de învățământ este perioada vacanței de primăvară, între 8-12 martie inclusiv. În context, unii concetățeni și-ar fi luat din cont propriu zile libere și ar fi decis să profite de ele pentru călătorii.

Vezi și: (video) Am verificat cum este să treci spre România prin punctul Leova-Bumbăta. Ce trebuie să știi

Cmentariile sunt închise