Şeful Daimler a anunţat oficial dezvoltarea şi apariţia unui G-Class electric

Noul şef al concernului german Daimler, Ola Källenius, a anunţat la AMW Kongress intenţia pe care o are producătorul auto cu privire la G-Class. SUV-ul va deveni inevitabil un electromobil, a scris într-o postare pe Twitter Sascha Pallenberg, șeful departamentului de transformare digitală de la Daimler, citându-şi liderul.

#Daimler CEO Källenius: ”There will be a zero-emission #EV version of the #MercedesBenz G-Class. In the past there were discussions whether we should eliminate the model, the way I see things now I’d say the last Mercedes to be built will be a G-Class” #AMWKongress #eMobility pic.twitter.com/tAS6tzpR3Y

— Sascha Pallenberg 潘賞世 (@sascha_p) November 7, 2019

Managerul a declarat că, în cadrul unor discuţii purtate pe interior, s-au făcut mai multe propuneri de a elimina de pe linia de asamblare mai devreme sau mai târziu acest model scump, fapt care ar mai reduce din pierderile înregistrate. Totuşi, Källenius a spus clar că G-Class va fi ultima maşină de care brandul se va dezice dacă va fi cazul.

De asemenea, a mai confirmat oficial că are loc dezvoltarea unei versiuni electrice a lui G-Class, deşi nu a fost anunţat nici un termen când ar putea apărea o astfel de maşină pe piaţă. Modelul va face parte din noua linie EQ, cel mai probabil cu denumirea EQG.

Informaţia privind eventuala apariție a unui SUV cu zero emisii a devenit cunoscută încă de anul trecut. Conform surselor, însuşi Arnold Schwarzenegger a vorbit personal cu Dieter Zetsche despre ideea producerii unei astfel de mașini, făcând referire la G-Class-ul electric făcut la comandă pe care îl are deja în garaj. În replică Zetsche i-ar fi spus că toate modelele mărcii germane vor primi versiuni electrificate în viitor.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/