in ,

Sensul giratoriu de la intersecţia str. Alecu Russo, Bogdan Voievod, bd. Kiev şi Moscova va fi eliminat

Sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Alecu Russo, Bogdan Voievod, bd. Kiev şi Moscova va fi eliminat! Un anunţ în acest sens a fost făcut în această dimineaţă în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

Intersecţia va fi complet semaforizată, iar obiectivele necesare urmează să apară în maxim jumătate de an!

FOTO: chisinau.md

Decizia vine după ce, în urma unui studiu şi a unei serii de măsurători efectuate, s-a demonstrat că fluxul mare de transport din orele de vârf, inclusiv şi unele încălcări efectuate de conducătorii auto, duc la crearea de ambuteiaje şi la majorarea timpilor de aşteptare în trafic.

Instalarea unui complex de semafoare inteligente şi eliberarea intersecţiei de rondul din centrul acesteia va permite fluidizarea traficului, ceea ce va asigura printre altele reducerea cantității totale de emisii de CO2 generate în zonă cu o densitate foarte mare de oameni.

Aşteptăm să vedem cum vor derula lucrurile în vederea reamenajării intersecţiei şi cum se va desfăşura ulterior circulaţia. Până atunci, vezi detaliile unui studiu făcut de responsabilii de la Primărie de la minutul 1:03:10

Iti place articolul?