Sfârșit de epocă! BMW elimină litera i din denumirea mașinilor pe benzină

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW va refuza să folosească litera i în denumirea modelelor cu motoare pe benzină. BMWBlog scrie despre acest lucru cu referire la declarația unuia dintre managerii de top ai concernului, Bernd Körber. Potrivit acestuia, schimbările vor evita confuziile și vor face nomenclatura mai clară.

BMW M40i

Până acum, litera i din denumirile mașinilor BMW cu motoare pe benzină făcea referire la injection, adică injecția. A apărut la începutul anilor 1970, când injecția de combustibil era considerată cea mai nouă tehnologie. Pe atunci permitea clienților să distingă mai clar mașinile cu astfel de motoare și cele care mai utilizau carburatoare.

Odată cu apariția mașinilor electrice BMW, care foloseau, de asemenea, litera i în denumirea completă, i s-a dat o altă semnificație – innovations, adică inovații.

Acum, potrivit lui Körber, BMW intenționează să utilizeze litera doar pe electromobile. Așa cum s-a procedat jumătate de secol în urmă, asta le va permite clienților să deosebească mai bine mașinile în funcție de motorizare.

Primul BMW pe benzină fără litera i în denumire va fi noul X3. Versiunea sa M50, de exemplu, vine să înlocuiască precedenta M40i.

Sursă: BMWBlog

Cmentariile sunt închise