(video) Premieră mondială: Noua, a patra generație Renault Master

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De la momentul lansării autoutilitarelor Master, din 1980 și până-n prezent, Renault a vândut peste 3 milioane de unități, fabricate integral în estul Franței, în Batilly. Datorită succesului înregistrat pe parcursul a peste 40 de ani și cu trei generații Master lansate la activ, Renault s-a poziționat ca lider de încredere pe piața din Europa.

Autoutilitarele Renault Master sunt prezente pe șoselele din peste 50 de țări, inclusiv în America de Sud, încă din anii ’90. A patra generație a modelului Renault Master se pregătește să perpetueze acest succes, fiind prezentată la salonul Solutrans ce se desfășoară la Lyon.

Caracteristici cheie:

  • Designul spectaculos al noului Renault Master, personalitatea sa puternică și aspectul atrăgător adaugă o notă modernă activităților de zi cu zi din viața fiecărui profesionist. Acesta a fost special conceput pentru a scrie un nou capitol în povestea de succes a seriei Master.
    • Elementele frontale ale caroseriei inspiră fiabilitate, durabilitate și siguranță. Includerea noului logo Renault și a farurilor full-LED XXL, dispuse în forma literei „C” în jurul grilei centrale accentuează aspectul său impresionant.
    • Inserția în formă de „U” de sub grilă poate avea o textură neagră granulată sau, în versiunea de vârf a gamei, poate avea aceeași culoare precum caroseria.
    • Clienții au la dispoziție o paletă de 7 culori standard pentru caroserie și peste 300 de nuanțe speciale.
    • Proporțiile au fost atent ajustate pentru a atinge echilibrul perfect indiferent de tipul de caroserie. Chiar dacă partea din spate este mai îngustă pentru a îmbunătăți aerodinamica, spațiile de încărcare și de depozitare sunt extrem de generoase.
    • Caracterul asimetric al geamului din spate, specific modelului Master, împreună cu luminile spate ce formează un model distinctiv în forma literei C, oferă un plus de originalitate, la fel precum designul frontal.
    • O atenție deosebită a fost acordată și calității percepute și rezistenței. De exemplu, panourile laterale sunt formate dintr-o singură piesă, cu rigiditate remarcabilă pentru a preveni deformările, sporind astfel caracterul robust, în special în cazul versiunilor mai lungi. În zona de încărcare, calitatea percepută a fost îmbunătățită semnificativ, incluzând elemente precum șanfrenări, întărituri și alte detalii.
  • Investițiile semnificative în designul aerodinamic îl situează în fruntea clasamentului în ceea ce privește eficiența energetică, indiferent de tipul de alimentare ales. Coeficientul său Scx a fost redus cu peste 20%, sub nivelul generației anterioare și sub standardul concurenței.
    • Fiecare detaliu, indiferent de proporție, a fost conceput cu o atenție deosebită: de la capota mai scurtă, parbrizul plasat strategic, oglinzile retrovizoare, canalele de admisie a aerului în bara de protecție, până la forma optimizată a părții din spate. Toate aceste elemente contribuie la maximizarea eficienței aerodinamice, îmbunătățind consumul de combustibil, dar și experiență auditivă în interiorul vehiculului.
    • Dat fiind că dimensiunile vehiculului depășesc dimensiunile standard ale tunelului de vânt de la Saint-Cyr, folosit de obicei de Renault, testele aerodinamice de dezvoltare au fost efectuate pe modele la o scală de 83%. Ulterior, versiunile la dimensiune reală au fost testate pentru validare într-un tunel de vânt specializat în studii aerodinamice ale aeronavelor.
    • Toate aceste inițiative au îmbunătățit semnificativ eficiența energetică a noului Renault Master. Astfel, emisiile de CO2 au înregistrat o scădere semnificativă de 39 g/km, situându-se acum sub limita de 200 g/km. De asemenea, eficiența aerodinamică remarcabilă reduce semnificativ consumul de energie electrică pentru versiunile electrice, o îmbunătățire cu 20% comparativ cu modelul Master actual.
  • Interiorul de înaltă calitate al noului Renault Master se aseamănă cu cel al autovehiculelor de pasageri ale gamei.
    • Bordul în formă de S, axat pe confortul șoferului, contribuie la amplificarea senzației de spațiu în cabină. Materialele elegante și ecranul de 10 inchi – standard la nivelul întregii game – creează un habitaclu confortabil cu o tușă high-tech agreabilă privirii.
    • Tapițeria în nuanțe închise amplifică senzația de protecție în cockpit-ul ultramodern.
    • Volanul, preluat de la vehiculele de pasageri, este reglabil în înălțime și adâncime, oferind o poziție perfectă pentru fiecare utilizator. În plus, versiunile cu transmisie automată sunt dotate cu manete pe coloana de direcție, eliberând astfel și mai mult spațiu la nivelul consolei centrale.
    • Cu 135 de litri de spațiu de depozitare, o capacitate cu 25% mai mare decât alte modele de pe piață, noua generație Renault Master se afirmă ca lider de piață. Tot ceea ce îți dorești va putea intra în interior: în multele compartimente de pe bord, în suporturile laterale pentru pahare, în torpedo, în spațiul de depozitare de la nivelul plafonului și în sistemele de stocare în uși, dispuse pe două niveluri.
    • Noul Renault Master se transformă cu ușurință într-un birou mobil. Spatele scaunului mijlociu se rabatează pentru a deveni un birou, baza ascunde un spațiu pentru laptop, iar porturile USB-C asigură alimentarea dispozitivelor.
    • Fiecare detaliu este atent gândit pentru a putea fi utilizat zi de zi, în mod intensiv. Marginile scaunelor căptușite cu TEP, non-abrazive și robuste, facilitează accesul în și din furgonetă, păstrându-și aspectul impecabil de-a lungul anilor.
    • Gama generoasă de opțiuni include variante de scaune cu suspensie, scaune rotative, scaune individuale și trei tipuri de banchete (două din țesătură și una din TEP).
  • Indiferent de sistemul de propulsie ales, clienții vor conduce cel mai eficient vehicul din categoria sa. Pe lângă reducerea semnificativă a costurilor de exploatare, permite și transportul unei sarcini utile mai mari (până la 2 tone).
    • Toate variantele sunt asamblate pe aceeași linie de producție, conferind o flexibilitate excepțională pentru a satisface cerințele unice ale fiecărui client. Renault Master se evidențiază prin faptul că este singurul vehicul din categoria sa fabricat în Franța: cele trei variante de propulsie și toate configurațiile de caroserie sunt produse pe aceeași linie de fabricație la Batilly (aproape de Metz, în estul Franței). Grupurile motopropulsoare și cutiile de viteze sunt fabricate în Franța, iar bateriile sunt asamblate în Franța, cu 84% dintre furnizori având sediul în această țară.
    • Noul Renault Master oferă patru variante de motor diesel Blue dCi, cu puteri de 105, 130, 150 sau 170 CP. Acestea se evidențiază printr-un consum semnificativ redus de combustibil, cu o medie cu 1.5 litri mai mică la fiecare 100 km, și emisii de CO2 mai scăzute, cu 39 de grame mai puțin pe kilometru, coborând sub 200 de grame pe kilometru.
      • Transmisia este încredințată unei cutii de viteze manuale clasice sau unei noi cutii de viteze automate EAG9 cu convertor în 9 trepte, deosebit de eficientă.
    • Versiunile complet electrice sunt propulsate de un motor cu o putere de 96 kW sau 105 kW, în ambele cazuri furnizând un cuplu de 300 Nm.
      • Modelul cu motor de 96 kW este echipat cu o baterie de 40 kWh, oferind o autonomie WLTP de 180 km, pe când cel cu motor de 105 kW dispune de o baterie de 87 kWh, asigurând o autonomie WLTP de peste 410 km.
      • Prin urmare, se distinge prin capacitatea sa record de încărcare utilă (1.625 kg pentru o furgonetă care necesită permis de conducere categoria B), autonomie extinsă (peste 410 km WLTP) și putere de tractare de 2.5 tone. Consumul său rămâne la un nivel remarcabil de eficient, conform standardelor WLTP, înregistrând 21 kWh/100 km pentru varianta cu baterie de 87 kWh datorită sistemului de gestionare a căldurii bateriei.
      • Cu o încărcare rapidă DC de maximum 130 kW, se adaugă 229 km de autonomie în doar 30 de minute. De asemenea, un încărcător casnic de 22 kW de curent alternativ poate reîncărca bateria de la 10% la 100% în mai puțin de 4 ore.
    • Noul Renault Master este, de asemenea, proiectat pentru a fi oferit la un moment dat într-o versiune cu hidrogen H2 și pile de combustie.
  • Sistemul inovator de control dinamic și asistență la frânare asigură o eficiență constantă a frânării și o senzație uniformă la nivelul pedalei, indiferent de încărcătura transportată. Activându-se din timp, acesta declanșează rapid sistemul automat de frânare de urgență, reducând timpul de reacție la jumătate și contribuind la îmbunătățirea regenerării și autonomiei vehiculelor electrice.
  • Noul Renault Master este dotat cu tehnologii avansate Vehicle-to-Load (V2L) și Vehicle-to-Grid (V2G). Acestea facilitează încărcarea altor dispozitive prin prizele din habitaclu sau din zona de încărcare, precum și conectarea la încărcător a sculelor electrice, calculatoarelor și altor dispozitive electronice. De asemenea, oferă posibilitatea de a alimenta direct de la baterie elemente personalizate ale caroseriei, cum ar fi compartimente frigorifice, trape automate sau sisteme adiționale de încălzire și aer condiționat. Poate, de asemenea, să furnizeze energie de la baterie la rețea (V2G) prin intermediul unui încărcător bidirecțional.
  • Setul complet de 20 de sisteme de asistență pentru șofer maximizează siguranța celor aflați în interiorul și exteriorul vehiculului. Printre funcțiile avansate de siguranță activă se numără sistemele de stabilizare laterală, frânarea automată de urgență și asistență la stabilitatea remorcii. De asemenea, autoutilitara de ultimă generație dispune de funcția Intelligent Speed Assist, pentru a ajuta șoferul să respecte limita de viteză.
  • Toate noutățile în materie de conectivitate:
    • Renault Master redefinește standardul în domeniul digitalizării autoutilitarelor, oferind din fabricație funcționalități care transformă complet experiența utilizatorilor. Sistemul multimedia OpenR Link, recunoscut pentru caracterul său intuitiv remarcabil, este inclus în mod standard pentru fiecare model, prezentând un generos ecran de 10 inch și integrând conexiuni Android Auto și Apple CarPlay, inclusiv opțiunea wireless pentru redarea ecranului smartphone-ului.
      • Acest sistem nu impresionează doar prin inteligența sa, ci și prin capacitatea de a se dezvolta în timp, beneficiind de actualizări gratuite over-the-air, similare celor pentru smartphone, timp de 5 ani, pentru peste 20 de module.
      • În premieră pentru vehiculele comerciale ușoare, Renault Master introduce sistemul ultramodern OpenR Link, având la bază tehnologia Google (ca opțiune). Dezvoltat în parteneriat cu Google, rulează pe sistemul de operare Android Automotive OS 12 și oferă funcționalități precum navigație Google Maps, acces la magazinul de aplicații Google Play și asistent vocal Google.
      • Pentru o experiență online optimizată, şoferii pot conecta sistemul autovehiculului la contul lor Google, ca pe un telefon mobil. Interfața modulară afișează în mod implicit Google Maps, însă utilizatorii pot adăuga și două widget-uri (având la alegere opțiuni precum Muzică, Telefon, Asistent Google, Vehicul, Dată și Oră, Presiunea în Pneuri și altele). De asemenea, aceștia pot utiliza bara de meniu din stânga ecranului pentru a naviga fără efort prin diferite universuri (Ecranul de pornire/Google Maps, Muzică, Aplicații, Vehicul). Pentru a evita aglomerarea cablurilor, cabina de pilotaj este dotată și cu un încărcător wireless pentru smartphone-uri.
      • Simplu și intuitiv, OpenR Link poate fi controlat ca o tabletă, fie prin atingere, fie prin voce, folosind recunoașterea vocală prin Google Assistant, de exemplu, pentru a asculta muzică. Acest asistent virtual hands-free permite, de asemenea, solicitări la fel de diverse precum accesul la cele mai recente știri, vremea sau controlul anumitor funcții ale vehiculului, cum ar fi aerul condiționat sau degivrarea reglată, ținând în același timp ochii pe drum. Pentru șoferii care și-au înregistrat contul Google în OpenR Link, Asistentul Google poate acționa și proactiv, de exemplu, pentru a sugera o destinație pe baza călătoriilor tipice.
      • Google Play oferă un portofoliu de aplicații în continuă expansiune (peste 50), dintre care câteva se dovedesc deosebit de utile pentru profesioniștii. Iată câteva exemple: Vivaldi, EasyPark, Waze, etc.
      • Clienții vor mai avea la dispoziție: funcția Convertor Companion, aplicația My Renault, servicii suplimentare de conectivitate de la Mobilize, conectivitate exclusivă pentru modelele electrice, etc.
  • Noul Renault Master va fi lansat cu o gamă completă de echipamente care să acopere cerințele
    tuturor clienților profesioniști. Peste 40 de siluete sunt disponibile și un număr infinit de conversii posibile.
    • Gama va cuprinde 20 de modele cu un volum cuprins între 11 și 22 de metri cubi, o deschidere mai largă cu 40 mm a ușii laterale glisante și suprafețe de încărcare mai lungi cu 100 mm – cele mai lungi din această categorie. Capacitatea de încărcare utilă mai mare, lungimea, lățimea și volumul său fac din noul Master autoutilitara ideală, redefinind noțiunea de confort din clasa sa.
    • În fabrică sunt disponibile 20 de baze de conversie, prin care se pot efectua modificări direct în atelierele de lucru (adăugarea de basculante, adâncirea habitaclului, adăugarea de volum etc.). Acest catalog de kituri montate în fabrică scurtează timpii de execuție și simplifică logistica de transport.
    • Cu un ampatament redus și o punte față reproiectată, noul Renault Master duce confortul în timpul rulării la noi cote, asigurând o manevrabilitate deosebită, inclusiv un diametru de bracaj cu 1.5 metri mai mic. Clienții pot opta chiar și pentru o versiune L3, potrivită pentru condusul în oraș (L2 este vehicului de bază, L3 este disponibilă cu tracțiune față și spate, iar L4 are tracțiune spate).
    • Ca în cazul tuturor vehiculelor electrice din gama sa, noul van Master înglobează elemente esențiale ale programului Renault „Human first”, special conceput pentru a facilita intervențiile echipelor de urgență în situații de accident:
      • Un cod QR dedicat pompierilor este integrat în caroserie pentru a le oferi un ghidaj rapid în misiunile lor;
      • Accesul pompierilor permite izolarea bateriei de înaltă tensiune în variantele electrice,
        eliminând orice pericol de declanșare a incendiilor;
      • Întrerupătorul SD deconectează bateria, asigurând condiții sigure pentru efectuarea lucrărilor pe vehicul;
      • Bateria este plasată într-un cadru special, întărit, care furnizează protecție împotriva
        diverselor tipuri de impact.

Noul Renault Master va fi disponibil pe piață începând cu primăvara anului 2024.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise