Şoferii din Moldova trebuie să ştie asta! Ce poate face de astăzi Poliţia de Frontieră

0

Şoferii din Moldova care au fost surprinşi încălcând regulile de circulaţie şi care s-au eschivat de la plata amenzilor, vor avea parte de „surprize” la intrarea sau ieşirea din ţară.

Începând de astăzi, 6 februarie 2017, angajații Poliției de Frontieră, sunt împuterniciți de a elibera citaţii șoferilor care se eschivează de la răspunderea contravențională.

FOTO: border.gov.md

Astfel, poliţiştii de frontieră, în timpul efectuării controlului la punctele de trecere, vor identifica mijloacele de transport care au fost implicate în comiterea faptelor contravenţionale din domeniul circulaţiei rutiere, constatate prin intermediul Sistemului automatizat de supraveghere a circulaţiei rutiere şi vor înmâna citaţii șoferilor care se eschivează de la plata amenzilor.

După înmânarea citaţiilor, şoferii vor putea să se prezinte la Centrul unic de monitorizare pentru documentarea încălcării, să achite benevol amenzile la ghişeul băncii sau prin intermediul terminalelor de plată amplasate în punctele de trecere a frontierei de stat.

Prin această măsură, Poliția de Frontieră vine să susțină acțiunile Inspectoratului Național de Patrulare, din perspectiva disciplinării şoferilor care ignoră achitarea amenzilor.

Pentru a evita situațiile neplăcute la traversarea frontierei, inclusiv formarea cozilor, Poliția de Frontieră recomandă conducătorilor auto să verifice plata amenzilor de circulație și să le achite la timp.

0 comentarii
 1. Alexandru spune

  si cum sa le verifici?

 2. Nicola spune

  si cum sa le verifici?

 3. Nicola spune

  Este vre-o internet pagina oficiala unde as putea verica aceasta ?!

 4. Anonim spune

  nimic nu scrie despre cazurile cind soferul nu eschiveaza, ci nu primeste nimic, sau doreste sa conteste „procesul-verbal”…

 5. DEnis spune

  Drumuri mai întâi ar fi bine să faceți și după asta să puneți amenzi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata