(foto) Bentley marchează 70 de ani de la apariţia primului model cu denumirea Continental

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bentley sărbătorește 70 de ani de la începutul producției modelului R-Type Continental – una dintre cele mai celebrate mașini din istoria de 103 ani a companiei și primul Bentley care poartă numele Continental. Fiind produs în doar 208 exemplare, R-Type Continental a fost o raritate în anii 1950 la fel ca și astăzi, dar a intrat în istorie ca un Bentley de referință, întruchipând ADN-ul de grand touring al mărcii.

Etosul și designul său exterior au fost inspirația pentru primul Continental GT din 2003 și de atunci a inspirat şi echipele Bentley Design.

În timp ce primul prototip Bentley R-Type Continental Sports Saloon by Mulliner (cunoscut sub numele de „Olga” datorită numărul său de înmatriculare OLG490) a apărut pe drumuri în august 1951, abia în mai 1952 mașina a intrat în producție, iar livrările au demarat din iunie.

La acea vreme, era cea mai rapidă mașină cu patru locuri din lume – o manta care a fost preluată de Continental GT din 2003. Era și cea mai scumpă – 6.928 de lire sterline – de aproape patru ori mai mare decât preţul mediu de atunci al unei case din Marea Britanie.

Creat de inginerul-șef de proiecte Ivan Evernden și stilistul-șef John Blatchley, R-Type Continental a fost descris într-o perioadă de revista Autocar drept „un covor magic modern care anihilează distanțe mari”.

Două automobile speciale de dinainte de război, realizate în caroserii originale („Embiricos” Bentley și MkV Corniche), au arătat avantajele aerodinamicii îmbunătățite. La începutul anilor 1950, Ivan Evernden s-a inspirat din aceste creații unice pentru a crea un coupe elegant bazat pe limuzina R-Type. Puterea motorului cu șase cilindri în linie de 4.566 cm3 a fost crescută de la 140 la 153 CP, iar transmisia a prezentat un raport final mai mare. Prototipul a atins o viteză medie de 118,75 mph (191,10 km/h) pe parcursul a cinci tururi pe pista înclinată Montlhèry de lângă Paris.

Pentru a se menține la greutatea țintă, carosierii de la HJ Mulliner au realizat caroseria, ramele ferestrelor, bordura parbrizului, iluminarea de fundal, cadrele scaunelor și barele de protecție din aluminiu. Chiar și la o greutate redusă, alegerea anvelopelor a fost critică: atunci nu exista nicio anvelopă rutieră standard care să poată transporta o mașină de două tone la viteze mai mari de 115 mph, astfel că au fost alese în cele din urmă Dunlop Medium Distance Track.

Primul model de producție a fost livrat proprietarului său în iunie 1952 și până când producția s-a încheiat în 1955, fuseseră fabricate 208 exemplare. Dintre acestea, 193 au fost realizate de HJ Mulliner atât cu volan pe stânga, cât şi cu volan pe dreapta. Alte exemplare au fost făcute de carosierii Park Ward (patru drophead și două coupeuri), Franay (cinci maşini), Graber (trei) și Farina (una).

Bentley Heritage Collection este mândrul proprietar al șasiului R-Type Continental BC16C, înmatriculat cu numerele JAS 949. A fost construit în 1953 și livrat primului său proprietar, Dr. Rowland Guenin din Elveția în decembrie 1953. A fost comandat în nuanța fildeșului în combinaţie cu un interior roşu, specificaţie pe care o păstrează şi astăzi împreună cu motorul original de 4.6 litri, cuplat la o cutie de viteze manuală.

Bentley Motors a achiziționat JAS 949 în 2001 și l-a menținut într-o ordine mecanică excelentă, păstrându-și în același timp cu simpatie patina. Mașina este condusă în mod regulat și apare frecvent expusă în campusul Bentley și la evenimente din întreaga lume.

Pentru a sărbători aniversarea, Bentley a realizat câteva fotografii cu noul Continental GT Speed ​​împreună cu JAS 949, filmate la Oulton Park din Cheshire.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/