Sondaj: Cele mai bune maşini electrice şi hibride disponibile în prezent pe piaţa chineză

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Filiala chineză a companiei de consultanță J.D. Power a publicat rezultatele unui sondaj de opinie privind satisfacția posesorilor chinezi de NEV-urile acestora – așa-numitele „vehicule cu energie nouă” – care includ doar electromobile și modele hibride.

În ratingul celor pur electrice automobiliştii din China au pus producţia autohtonă în capul listei, înainte celei străine. Lista finală a fost formată din 17 modele şi doar două aparţin unor mărci originare din afara republicii comuniste.

BYD Han EV

Agenția a intervievat peste 5.000 de proprietari de mașini din China, care și-au achiziționat vehicule NEV acum 2-6 luni în urmă. Li s-a cerut să-și evalueze propria satisfacție față de achiziție în baza unui număr de criterii, inclusiv, de exemplu, aspectul, ergonomia, sistemul multimedia și capacitățile grupului de propulsie. În total, 65 de modele produse de 36 de mărci au participat la studiu.

Rezultatele au fost aranjate într-o listă care arată doar top trei modele lider în majoritatea segmentelor de piață, de la subcompacte până la cele considerate de lux. Lider absolut în fiecare este un automobil pur chinez. De exemplu, în segmentul cel mai compact Neta V a excelat, BYD Song Plus este considerat cel mai bun crossover de dimensiuni medii, iar NIO ES8 e cea mai atractivă maşină premium.

Produse ale unor mărci străine, deşi fabricate în aceeaşi China, sunt menționate doar de două ori. Tesla Model Y a ocupat locul doi în rândul SUV-urilor de mărimi medii, iar BMW iX3 s-a clasat pe locul trei în clasamentul mașinilor de lux. Apropo, cel mai popular model plug-in hybrid este considerat LI One.

Interesant mai este de remarcat că locuitorilor Chinei a început să le displacă designul maşinilor electrice, în prezent chiar atestându-se o luptă pentru clienţi printr-o stilistică cât mai extravagantă, dar şi exagerată pe alocuri. Scorul mediu pentru acest indicator a scăzut până la 763 din 1.000 de puncte posibile, comparativ cu 773 anul trecut.

O altă concluzie ar fi că mașinile electrice compacte își satisfac posesorii mult mai puțin decât cele premium. Primul grup a primit în medie 721 de puncte, iar al doilea cu 37 mai multe.

În cele din urmă, potrivit respondenților, se observă că, de regulă, mașinile electrice ale mărcilor străine au o autonomie semnificativ mai mare decât cele produse în China. Autonomia realistă a celor chineze este în marea majoritate a cazurilor mai mică decât cea declarată de producător, însă asta nu este o problemă. Ţara este lider atât privind numărul de autovehicule electrificate, cât şi în reţeaua de staţii/terminale de încărcare, întâlnite mult, mult mai des decât în Europa, unde este nevoie deocamdată de electromobile cu rază ceva mai lungă de acţiune.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/