Sondaj printre instructorii auto: Șoferii fără experiență adoptă obiceiuri proaste de la părinți

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cele mai multe cazuri, comportamentul neadecvat al șoferilor tineri la volan este o consecință a obiceiurilor pe care le-au adoptat de la părinți!

Aceasta este concluzia la care au ajuns analiștii de la Young Driver, o școală auto britanică pentru șoferi sub 17 ani, în urma unui sondaj al instructorilor auto. 

Topul neregulilor este ocupat de lipsa obiceiului de a include semnalizatorul de direcţie.

FOTO: motor1.com

Prezența unei legături directe între comportamentul tinerilor șoferi și al părinților acestora în timpul conducerii a fost constatată de 90% dintre profesorii auto chestionați de specialiștii școlii.

Cel mai rău dintre obiceiurile dobândite în acest fel a fost numită reticenţa de a urma algoritmul obligatoriu al acțiunilor înainte de a face o manevră pe drum – când mai întâi trebuie să priveşti în oglinzi, apoi să incluzi semnalizatorul de direcţie și abia după asta să schimbi banda.

Printre alte exemple de comportament greșit, preluat de la părinți, se numără: întoarcerea volanului cu o singură, depăşirea regulată a vitezei, lipsa de monitorizare a ce se întâmplă în jur, conducerea agresivă, etc. În plus, instructorii au menționat consumul de alimente în timpul conducerii, nerespectarea distanţei între autovehicule și conducerea prin intersecții privind doar înainte.

În ciuda celor notate mai sus, 98% dintre instructori au remarcat importanța dobândirii unei experiențe suplimentare de conducere pentru tineri în compania părinților acestora, deși 67% dintre aceștia consideră că sfaturile de la părinţi ar trebui doar să completeze cele însușite la cursurile profesionale şi nu invers.

Cmentariile sunt închise