(video) Premieră la Top Marques Monaco. Admiră unicul BMW R 18 Magnifica

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Expoziția exclusivă Top Marques din Monaco a fost scena perfectă pentru a prezenta noul proiect de personalizare a motocicletei BMW R 18 de la Radikal Chopper. R 18 Magnifica a fost dezvăluit pe 8 iunie şi este o reinterpretare extremă a maxi cruiser-ului german în care luxul, măiestria și noblețea materialelor folosite se întâlnesc în această motocicletă unică și fascinantă.

Dezvoltarea acestui proiect comandat de Officine Riunite Milanesi a fost încredințată geniului în artă Andreei Radaelli de la Radikal Chopper.

Lucrat manual, folosind materiale nobile precum alamă, aluminiu și lemn, cu un design diferit de orice alt obicei: acesta este “identikitul” lui BMW R 18 Magnifica. Ideea construirii unei motociclete personalizate bazate pe BMW R 18 se datorează lui Raffaello Polchi, proprietarul Officine Riunite Milanesi și un pasionat de motociclete pe viață, dar proiectul și realizarea lui îi aparţine lui Andrea Radaelli de la Radikal Chopper, un nume cunoscut în acest sector și un câștigător al premiului MBE Award 2020 cu Ad Maiora sa: o ediție specială construită cu grijă “maniacală” pe baza unui BMW R 1100 S.

Abordarea urmată în realizarea motocicletelor Radikal Chopper este cu adevărat radicală, iar designul modelului R 18 Magnifica nu este diferit. Inspirația pentru designul său vine de la motocicletele de epocă ale anilor 1920, 30 și 40 și, în special, BMW R 37, modele care au un farmec incredibil pe care nici astăzi multe motociclete moderne nu îl pot reproduce.

Utilizarea unui anumit material, cum ar fi lemnul, este un memento puternic al motocicletelor din trecut, care l-au folosit pentru anumite detalii, cum ar fi mânerele; o idee care i-a venit în minte autorului și atunci când ne gândim la vechile mașini BMW ale anilor 1940 cu volane din lemn. Utilizarea acestui material răspunde, de asemenea, dorinței de a pune ceva “viu” pe motocicletă. Mai mult decât atât, lemnul se potrivește coerent cu designul modelului R 18 Magnifica, oferind acestui obicei un efect chic, retro și modern în același timp.

Fără proiectare CAD sau randare făcută din start, ci cel mult fiind realizată o schiță a motocicletei, toate celelalte lucruri au devenit posibile datorită imaginației creatoare a lui Andreei Radaelli. R 18 a fost considerat inițial fără toate elementele necesare producției de serie și apoi regândit respectând proporțiile dintre partea frontală şi cea posterioară, pentru a obține o logică vizuală armonioasă.

Nimic de pe R 18 Magnifica nu este cumpărat, totul (sau aproape totul) a fost gândit și construit manual. Excepție fac jantele prelucrate cu mașini controlate numeric, dar cu design original marca Radikal Chopper. Chiar și discurile de frână inovatoare și etrierele au fost create special.

Coada și scaunul sunt o suspensie dintr-o singură bucată și dau ideea că plutesc în aer. Capătul din spate este o bucată de mahon cu o secțiune centrală din oțel inoxidabil lustruit, oferind motocicletei un aspect asemănător unei bijuterii. Furcile au aceeași pantă ca și cele originale, dar cu un aspect care amintește de cele de pe motocicletele vintage, în interior, fiind însă complet moderne, construite din piese din țagle.

Sistemul electric nu a fost modificat; totul este pe deplin funcțional. Dimensiunile, jantele și anvelopele au rămas fidele originalului: motocicleta este perfect funcțională. În concluzie, sub estetica retro se află o motocicletă modernă din punct de vedere tehnologic, dar mai uşoară cu aproximativ 100 kg: greutatea unicului R 18 Magnifica este, de fapt, în jur de 250-260 kg, comparativ cu 345 kg pentru modelul original.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/