(video) Renault a anunțat premiera unei mașini a viitorului cu autopilot – EZ-GO

Compania Renault a lansat un video teaser scurt în care ne arată primele imagini cu un nou concept numit EZ-GO. Premiera oficială a prototipului va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva în data de 6 martie a acestui an.

Toate caracteristicile tehnice ale mașinii sunt păstrate deocamdată în secret. Producătorul francez a menționat doar că noutatea ne va demonstra viziunea mărcii asupra viitorului industriei auto. Respectiv, conceptul ar trebui să fie propulsat de cel puţin un motor electric și să aibă un sistem de pilotare automată.

Potrivit imaginilor video disponibile, „creierul” maşinii îi va putea controla complet toate mișcările. Cel mai probabil EZ-GO nu va avea un volan, pedale sau alte organe de control. În interior pasagerii pot sta față în față, iar habitaclul însuși va putea fi transformat, de exemplu: într-o cameră de zi, într-o cameră de lucru sau într-o zonă de relaxare.

De asemenea, cei de la Renault au afirmat că automobilul va fi o continuare a conceptului SYMBIOZ care a fost prezentat anul trecut. Acesta va aduce o idee asupra planurilor Renault pentru o mașină care va apărea către 2030.

Cu câteva zile în urmă, prototipul EZ-GO a fost fotografiat pe străzile din Barcelona în timpul unor filmări. Potrivit informaţiilor furnizate de nişte martori oculari, în timp ce rula nimeni nu conducea mașina, ci era controlată de un operator printr-o telecomandă specială. Mașina nu are uși laterale obișnuite, ci nişte panouri transparente.

renault concept barcelona 1
FOTO: motoring.com.au

Anterior, alianța Renault-Nissan a promis că până în anul 2020 va lansa cel puţin 10 modele cu autopilot, iar echipamentul necesar va fi instalat pe unele modele populare care sunt produse în masă.

Vezi detalii: Alianţa Renault-Nissan va lansa până în 2020 cel puţin 10 maşini cu sistem de pilotare automată

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/