(video) Femeile și-au ales Mașina Anului 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, organizatorii concursului WWCOTY anunță Mașina Anului 2024 în opinia femeilor.

Amintim că cerințele principale pentru participare sunt ca modelul să fie unul nou, nu facelift. De asemenea, trebuia să fie lansat în 2023 pe cel puțin două continente.

Marele premiu WWCOTY 2024 (Women’s Worldwide Car of the Year) a fost luat de noul KIA EV9. Modelul a fost desemnat câștigător și în categoria separată SUV.

Această realizare vine după o evaluare amănunțită a 62 de modele concurente la ediția WWCOTY 2024. KIA EV9 s-a remarcat prin performanța excepțională în diverse domenii, precum siguranță, experiență de condus, tehnologie, confort, eficiență, impact asupra mediului și raport calitate-preț. Această recunoaștere consolidează și mai mult reputația modelului ca un SUV electric din categoria mare.

Un juriu format din 75 de jurnaliste auto din 52 de țări de pe cinci continente a participat la un proces de evaluare extins. Acesta a implicat teste de condus, analize detaliate și studii riguroase pentru a selecta câștigătorii din cinci categorii.

EV9 s-a remarcat prin aerodinamica excepțională, caracteristici de design inovatoare, tehnologie avansată, capacitate de încărcare bidirecțională și sistem de încărcare ultrarapid de 800V. De asemenea, juriul a evidențiat prețul atractiv al modelului, poziționându-l competitiv față de alte automobile din același segment.

Pentru marele premiu KIA EV9 a luptat cu modelele care au câștigat în celelalte categorii ale concursului: Volvo EX30, BMW Seria 5, Aston Martin DB12 și Volkswagen Amarok.

Curios este că tot astăzi, același EV9 a fost desemnat Mașina Anului 2024 în Marea Britanie. Juriul UK Car of the Year este alcătuit din 30 de jurnalişti care lucrează la publicaţii cu tematică auto, business și tech.

Pe lângă câștigarea premiului general, EV9 și-a asigurat victoria la categoria „Large Crossover” unde s-a dat o bătălie strânsă. Jurații au lăudat EV9 în special pentru caracterul său practic, designul modern și autonomia mare.

Printre altele, de notat că în decembrie 2023 modelul a obținut distincția Mașina de familie a anului la premiile TopGear.com 2023. Este al treilea premiu consecutiv pentru KIA din partea popularei entități de presă.

Amintim că modelul KIA EV9 a luptat în marea finală a concursului Mașina Anului 2024 în Europa și luptă acum pentru titlul de Mașina Anului 2024 în lume. Rezultatul WCOTY va fi anunțat la sfârșit de martie la Salonul Auto de la New York.

Cmentariile sunt închise