(video) GENEVA 2024: Noul Renault Scenic E-Tech electric este Mașina Anului în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o știre importantă marca Renault. Astăzi, cu puțin timp înainte de premiera noului Renault 5 E-Tech electric, în cadrul Salonului Auto de la Geneva a fost anunțat câștigătorul concursului internațional Mașina Anului 2024 în Europa.

Noul Scenic E-Tech electric a luat marele trofeu!

După prima rundă de vot din luna noiembrie a anului trecut, Scenic a fost unul dintre cei șapte finaliști, alături de: BMW Seria 5, BYD Seal, KIA EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR și Volvo EX30.

Câștigătorul trofeului a fost ales de un juriu format din 58 de jurnaliști auto din 22 de țări. Scenic s-a clasat pe primul loc cu 329 de puncte. Astfel, a devenit al șaptelea model Renault care a primit distinsul titlu „Mașina Anului în Europa”. Anterior l-au obținut Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) și Clio (2006).

BMW Seria 5 a fost aproape de Renault Scenic, cu un total de 308 voturi. Pe locul trei a urmat noul Peugeot 3008 cu 197 de voturi.

„Câștigarea prestigiosului premiu „Mașina anului” este un mare motiv de mândrie pentru toți cei de la Renault Group și pentru cei care lucrează pentru marca Renault. Această recunoaștere ne demonstrează că am luat deciziile corecte: autonomie record, spațiu interior generos și primitor, plus o amprentă asupra mediului atent controlată! Iar dacă adăugăm plăcerea de a conduce și dotările care exprimă conceptul „voiture à vivre”, precum noul plafon panoramic Solarbay sau cea mai nouă generație a sistemului OpenR Link cu Google integrat, Scenic are toate premizele pentru a-și consolida poziția pe piața europeană a vehiculelor electrice.”

Fabrice Cambolive, CEO Renault Brand

Un vehicul complet electric dezvoltat pe platforma de dimensiune medie a AmpR (fostă CMF-EV), Scenic E-Tech electric este conceput pentru oamenii activi și pentru cei ce caută versatilitate.

Cu emisii zero, agil, ușor (1.890 kg) și compact (4.47 m lungime), Scenic se află în elementul său pe drumurile urbane. La drumurile lungi, Scenic se mândrește cu o autonomie de până la 625 km (WLTP), confort, un interior spațios și o plăcere de a conduce îmbunătățită prin tehnologie.

Prețul de start pentru Scenic E-Tech electric se situează sub 40.000 de euro, prin acces la subvenții guvernamentale în țările în care există bonusuri de stimulare. Comenzile sunt deja deschise, inclusiv în România, iar primele vehicule vor ajunge în rețeaua Renault în această primăvară.

Cmentariile sunt închise