(foto) BMW Motorrad a dezvăluit R 18 M și R 18 Aurora la Verona Motor Bike Expo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Verona Motor Bike Expo a fost scena perfectă pentru a aduce în ochii pasionaților italieni și europeni două proiecte exclusive de personalizare a motocicletelor bazate pe emblematicul BMW R 18.

R 18 M este un proiect dezvoltat de revista italiană LowRide și creat de American Dreams, iar R 18 Aurora a fost creat de Garage 221 după ce a fost angajat în asta de BMW Motorrad Roma.

M este litera care a distins versiunile sport ale modelelor BMW pe patru roți, iar astăzi include și vehicule cu două roți. Sursa de inspirație pentru proiectul BMW R 18 M este următoarea: ideea a fost de a oferi acestui BMW Cruiser un aspect mai rațional și mai sportiv, evitând exagerările și mai ales fără a uita referirea la retro liniile sale.

Lucrările s-au concentrat pe șasiu, configurarea suspensiei, caroserie și accesorii, lăsând mecanica și electronica neschimbate, ca puncte forte naturale ale lui R 18. Ușurat și cu o poziție diferită de condus, BMW R 18 M promite să fie și mai distractiv.

Proiectul R 18 M s-a născut în urma emoțiilor pe care le poate oferi această motocicletă: un cruiser distractiv, puternic și plin de viață, cu o inimă mare și un cuplu infinit. LowRide a implicat unele dintre cele mai bune meșteșuguri italiene și companii specializate în sector. 

Realizarea schițelor a fost încredințată designerului Oberdan Bezzi, fost partener al LowRide în trecut. El a reușit să facă din acesta un power cruiser interesant, dar fără a deranja esența BMW R 18. American Dreams s-a ocupat de asamblare și a coordonat munca.

Elaboratorio, specializat în prototipare și modelare, a creat de la zero coada, nasul şi parbrizul din fibră de sticlă. Carbon Italy s-a ocupat de capace, conductele de admisie și alte detalii din fibră de carbon. 

Țeava de evacuare scurtă, conceput pentru a face linia mai compactă și a permite unghiuri de înclinare mai mari, poartă semnătura ER Exhaust Revolution. Țevile scurte de eșapament dau, de asemenea, o mai mare proeminență splendidului arbore neacoperit nichelat, un detaliu evocator care merită evidențiat. 

LR Leather a acoperit șaua în piele, în timp ce vopseaua a fost încredințată Dox Art Factory. Rizoma a furnizat oglinzi, mânere și indicatoare universale pentru accesorii, perfect în concordanță cu caracterul motocicletei.

De cealaltă parte, ideea și dorința Garage 221 de a crea o motocicletă personalizată bazată pe BMW R 18 și-a găsit originile în urmă cu ceva timp, la prezentarea sa la EICMA 2019.

Proiectul s-a concentrat inițial pe studiul diferitelor secțiuni ale R 18, ținând cont de necesitatea de a conecta noile elemente într-o armonie unică de linii, inspirându-se din cruiserele anilor 1970, care l-au implicat întotdeauna în mod deosebit pe Pier Francesco „pentru fluiditatea lor estetică impresionantă”. 

Elementele distinctive ale BMW R 18 Aurora de la Garage 221 sunt aripile înfăşurate şi aderentele roţilor, precum este acel „batwing”, pentru a lăsa spaţiu şi pentru a evidenția zona centrală a motocicletei.

Modificările care au condus la apariţia R 18 Aurora provin din experiența Garage 221 în lumea BMW și într-adevăr toate elementele folosite provin de la alte modele BMW Motorrad. 

De exemplu, şaua a fost împrumutată în întregime de la un BMW 1200 C din 2005, suporturile Batwing au fost realizate folosind suporturile pentru indicatoare ale unui BMW R 100 din 1982 si o parte din cadrul spate al unui BMW K 75 din 1991.

Chiar si pentru culoarea caroseriei, a fost luat drept referință codul unui BMW RT 100 din 1983, personalizând grafica în nuanțe și intensitate. Suporturile pentru aripa din față și din spate, suporturile pentru șa și brațele pentru suportul plăcuței de înmatriculare sunt realizate în întregime manual.

Țevile de eșapament au fost realizate în colaborare cu Leo Vince, având o grijă deosebită de sunet, pentru a-l face și mai corpolent și captivant. Designul lor a fost studiat special pentru a da o linie foarte personală și musculară părții centrale a lui R 18. Grila radiatorului de ulei a lui R 18 Aurora oferă o notă naturală, inspirată de grila mașinilor BMW din anii 1960.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/